Schokkende foto toont wat heet asfalt kan doen met de poten van je hond

Controleer voor het uitlaten van je hond áltijd of het asfalt niet te heet is voor de poten

Je hoeft geen weerman te zijn om vast te stellen dat het momenteel ongekend warm is in ons land. Ook onze viervoeters hebben het warm, maar ze zullen toch uitgelaten moeten worden. Ga jij met je hond een blokje om? Check dan áltijd of het asfalt niet te heet is om op te lopen. Je hond kan anders verschrikkelijke brandwonden oplopen.

Deze foto toont aan hoe erg je hond kan verbranden als hij over heet asfalt loopt.

Brandwonden

Niet alleen wij hebben het warm, ook onze honden hebben het heet. Niemand lijkt momenteel immuun voor het warme Nederlandse weer, met name de pootjes van onze viervoeters niet. Hoewel honden gewend zijn om buiten rond te lopen zonder bescherming om hun poten, zijn de kussentjes van hun poten niet opgewassen tegen de hitte. Wanneer ze op heet asfalt lopen, kunnen ze lelijke brandwonden oplopen.

Asfaltcheck

Omdat wij rondlopen op schoenen hebben we niet altijd door hoe heet het asfalt is, maar het is van groot belang dat je altijd checkt of de ondergrond niet te warm is voor je honds poten tijdens de hittegolf. Doe dit door de rug van je hand op het asfalt te leggen. Voelt het pijnlijk aan? Dan is het zeker te heet voor je hond.

Foto

Op Twitter circuleert momenteel een foto waarop te zien is hoe erg je hond zijn of haar poten kunnen verbranden door heet asfalt. Dit laat maar weer zien hoe belangrijk het écht is om altijd het asfalt te controleren voordat je erop gaat wandelen met je hond.

Lees ook: Dit zijn de gevaren van blauwalg, zowel voor jou als voor je huisdier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay