Oeps: slordige fouten gespot in De Slimste Mens

Kijkers zijn niet te spreken over de aflevering

In De Slimste Mens gaan drie prominente Nederlanders de strijd met elkaar aan. De lat ligt hoog en dat geldt niet alleen voor de kandidaten. Aan de mensen achter de schermen de schone taak om alle vragen te bedenken. Helaas gaat de research niet altijd goed, zo zaten er in de aflevering van gisteren een aantal slordige fouten.

Foutje bedankt

Je zou verwachten dat de redactie van het programma De Slimste Mens goed research doet bij het bedenken van de vragen. Toch ging het tijdens de voorbereiding van de uitzending van gisteren even verkeerd. Zelfs De Slimste Mens-presentator Philip Freriks en het altijd kritische jurylid Maarten van Rossem hadden niks door. Kijkers zagen de fouten wel en lieten de programmamakers op Twitter weten wat het juiste antwoord moest zijn.

Oplettende kijkers

Er werden maar liefst drie fouten gemaakt in één uitzending. Iedereen maakt weleens een foutje, maar nu begon het op te vallen. Om te beginnen was Maarten van Rossem even in de war met de tijdzone in New York. Is het daar nu ochtend of avond? Vervolgens werd er een verkeerd fragment bij de verkeerde vraag uitgezonden en tot slot hadden de programmamakers de filmlocatie van de film Magnum PI fout. Ai… Gelukkig zijn de kijkers van het programma wél alert.

Lees meer: Feyenoordhorloge van Kruidvat blijkt onhandig productiefoutje te bevatten

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Videostill