Oeps, dit zijn de vier meestvoorkomende fouten die we maken als we deodorant opdoen

Maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

Deodorant opdoen klinkt als zoiets makkelijks, dat je niet het gevoel hebt dat je er iets fout mee kunt doen. Toch is niets minder waar en kun je wel degelijk een aantal fouten maken wanneer je de oksels wilt opfrissen. Doe deze dingen in het vervolg niet meer.

Hier hadden we nog niet aan gedacht.

Fris en fruitig
Wanneer je ’s ochtends fris en fruitig onder de douche weg stapt, wil je je graag zo lang mogelijk lekker schoon voelen. Uit voorzorg spuit je daarom graag een royale hoeveelheid deodorant onder je oksels voordat je je aankleedt. Doe jij dit ook altijd zo? Dan maak je al meteen een paar fouten.

  • Je gebruikt deo meteen na het douchen: wil je dat je deo zijn taak goed verricht? Dan moet je het aanbrengen op een volledig droge huid.
  • Je doet ‘s ochtends deo op: deodorant met anti-transpirant bevat aluminiumchloride. De zweetklieren nemen de stukjes aluminum op, waardoor deze opzwellen en dichtgaan. Hierdoor laten je zweetklieren geen zweet meer vrij. Als je deo ’s avonds opdoet, heeft de aluminium meer tijd om zich in de zweetklieren te nestelen. Maak je oksels ’s ochtends even schoon met wat water en zeep en je gaat de dag fris door.
  • Je laat de deodorant niet drogen: zoals we al zeiden is het belangrijk om deo op een droge huid aan te brengen, maar het is ook belangrijk dat je de deo laat opdrogen. De verfrisser doet zijn werk dan veel beter.
  • Te veel deo op doen: als je een goede deodorant in je bezit hebt, is het helemaal niet nodig om deze twee keer per dag op te doen. Het spuiten en smeren hoef je dan slechts één á twee keer per week te doen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: archief