Foutje bedankt! Spotprijzen bij Leen Bakker: een hoogslaper voor 24 euro

LeenBakker

Deze hoogslaper stond te koop voor maar 24 euro!

Een foutje in de webshop van LeenBakker zorgde voor behoorlijk wat ophef. De meubelstunter had een hoogslaper afgeprijsd van 319 euro naar 24 euro. “Eigenlijk te mooi om waar te zijn” vertelt Marleen aan RTL Nieuws en als het aan LeenBakker ligt dan is dat het ook. 

Marleen bestelde gelijk twee hoogslapers, toen ze lucht kreeg van de extreme aanbieding. Ze heeft op dit moment nog geen idee of ze deze ook daadwerkelijk thuis krijgt, omdat de meubelstunter spreekt van een ‘technische fout’. “Er is iets niet helemaal goed gegaan. We waren van plan om 20 tot 50 procent korting te geven op onze matrassen. Omdat deze hoogslapers ook een matras bevatten, stapelde het systeem om een nog onverklaarbare reden korting op korting”, vertelt de winkel aan RTL Nieuws.

Goedmakertje
Gedupeerden krijgen een mail met daarin een excuus voor de gemaakte fout. De woonwinkel denkt nog na over een goedmakertje. Als het aan jurist Chiziki Loonstein van Aliter Melius ligt, is een goedmakertje niet voldoende. Hij heeft namens 48 kopers de meubelgigant gesommeerd om voor 12:00 de klanten alsnog te laten weten dat ze de hoogslaper zullen krijgen voor het spotgoedkoper bedrag. Als verklaring geeft Loonstein: “Het ligt anders wanneer een dure winkel als Louis Vuitton opeens zo goedkoop zijn spullen aanbiedt. Dan mag je van een consument verwachten dat hij snapt dat dat een fout is. Maar LeenBakker staat er juist om bekend dat ze geregeld stunten met extreme kortingen.”

Overeenkomst
De jurist verbaasd zich over hoe makkelijk de winkel onder de overeenkomst denkt uit te komen. “Ik heb geen idee waar het bedrijf zich op denkt te baseren. De consument klikt op ‘ik ga akkoord’. Dan is er een overeenkomst gesloten. LeenBakker verwacht ook dat de consument dan doet wat wat hij moet doen,” vertelt de jurist aan RTL Nieuws. Of de kopers hun hoogslaper zullen krijgen is vooralsnog onbekend. Wij duimen voor ze, want zo’n koopje wil toch iedereen?

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: RTL nieuws, Radar | beeld: Leen Bakker