DIT fragment uit BNN-programma ‘Trippers’ schokt Nederland: “Knuffelen? Daar doen wij niet aan”

Trippers

De aflevering van Trippers brak menig moederhart…

In het nieuwe BNN-programma ‘Trippers’ laten presentatoren Tim Hofman, Geraldine Kemper en Jan Versteegh zien hoe het leven van jonge mensen er in de rest van de wereld uitziet. Naast indringende en soms schokkende reportages over seks en drugs duiken de presentatoren in de levensstijlen en subculturen van hun leeftijdsgenoten over de hele wereld.

In de aflevering van maandag zagen we hoe Jan Versteegh de grootste kungfuschool ter wereld bezocht, in China. Zo’n 46.000 jongens trainen daar elke dag keihard om misschien de nieuwe Jackie Chan te worden. Zo ook de 9-jarige jongen Ruitao Wei.

365 dagen per jaar
De jongens trainen zeven dagen per week, 365 dagen per jaar, en dat allemaal om misschien de nieuwe Jackie Chan te worden. De school is superstreng en er heerst een strikt regime. Ruitao is negen, en zit al anderhalf jaar op de kungfuschool. Zijn ouders ziet hij slechts eens per halfjaar. “Ik wil ze wel vaker zien, maar ik moet trainen. In het begin was ik wel verdrietig.” Hij deelt een slaapkamer met een groep jongens en heeft een half kluisje met wat persoonlijke spulletjes tot zijn beschikking. Verder heeft Ruitao helemaal niets. Bij hoge uitzondering mag hij tijdens de opnames zijn ouders bezoeken, die drie uur rijden van school vandaan wonen.

Keihard
Zijn ouders zijn keihard. Ruitao’s moeder: “Hij moet zo zelfstandig mogelijk zijn, dus als er niks bijzonders is bezoeken we hem niet.” Ze vertelt over het harde leven dat haar gezin leidt: “Mijn man en ik hebben het druk met werk, we hebben vaak geen tijd om voor hem te zorgen.” Maar Jan ziet gewoon een jongen van negen die nooit een knuffel krijgt op school. Jan: “Alleen als hij zijn moeder ziet krijgt hij een knuffel, is dat niet een beetje te weinig?” Maar Ruitao’s moeder is duidelijk: “We communiceren niet via knuffels.”

Bekijk de hele aflevering van Trippers hier. Het fragment begint op minuut 28:42. Mening moederhart brak bij het zien van de beelden.

Bron: Lindanieuws | Beeld videostill Trippers