Frankrijk volledig in de ban van de verdwijning van 9-jarig meisje op een bruiloft

De vermissing van Maëlys houdt Frankrijk in een ijzeren greep

Heel Frankrijk heeft het er momenteel over: de mysterieuze verdwijning van de negenjarige Maëlys De Araujo. Na een bruiloftsfeest in de Franse gemeente Pont-de-Beauvoisin verdween ze spoorloos en een massale zoektocht heeft nog niets opgeleverd. De Franse media spreken van een groot mysterie, werkelijk elk spoor van Maëlys ontbreekt.

Bruiloft
Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden de kinderen van de aanwezige bruiloftsgasten naar bed gebracht, in één kamer. Rond 3 uur ‘s nachts gingen Maëly’s ouders een kijkje nemen en hun grootste nachtmerrie werd waarheid: hun dochter was verdwenen. Aan het feest kwam abrupt een einde, er werd groot alarm geslagen en iedereen ging op zoek. Maar zowel op de plek van de partij als eromheen, was geen spoor van Maëlys te bekennen. Na 1 uur zoeken zonder resultaat, werd de politie gebeld.

Reukspoor
Alle 200 aanwezigen die overdag en ‘s avonds op de bruiloft aanwezig waren werden ondervraagd en er werden een reddingshelikopter, een duikteam, 100 agenten en speurhonden ingezet. Een verontrustend bericht van de Franse krant Le Dauphiné Libéré, is dat de speurhonden totaal niks oppikten in de kamer waar het kind als laatst is gezien. Hoe dat kan, is onduidelijk. De honden kregen overigens wel een reukspoor, aan de hand van een kledingstuk dat de ouders van het meisje bij zich hadden. Dat spoor liep volgens de politie dood buiten het gebouw.

Opsporingsbericht
Inmiddels is een opsporingsbericht verspreid met een oproep aan eventuele getuigen om zich bij de politie te melden. Want hoe langer de vermissing duurt, hoe moeilijker het wordt om haar te vinden. Maëlys is 1.30 meter, weeg 28 kilo, heeft bruine ogen, kastanjebruin haar en een getinte huid. Op de dag van de verdwijning droeg ze een wit feestjurkje met witte sandalen. Wat een nachtmerrie voor haar familie, wij hopen van harte dat Maëlys snel wordt teruggevonden.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: AD | Beeld Gendarmerie Nationale