Frans Bauer geeft update na herseninfarct Mariska: ‘Vermoeidheid en mentale prikkels’

Bauer

Mariska is nog altijd herstellende

Herstellen van een herseninfarct is niet niks. Mariska Bauer kan erover meepraten. De vrouw van Frans Bauer kreeg zo’n vijf maanden geleden een herseninfarct. Frans vertelt hoe het nu met Mariska gaat.

Revalideren

Begin dit jaar werd Mariska getroffen door een herseninfarct. Eind februari vertelde ze in Hoge Bomen dat het beter met haar ging, maar dat ze snel moe is en slecht tegen prikkels kan. Maar hoe gaat het inmiddels met Mariska? Frans vertelt aan Story dat de grootste ellende inmiddels achter hen ligt. Mariska is druk aan het revalideren. “We kunnen nog niet zeggen of ze voor honderd procent gaat herstellen”, vertelt de zanger.

Herstellen

“Wel spreekt en beweegt ze weer als voor het infarct. Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van”, legt Frans uit. Het gaat dus langzaam beter. “De artsen hebben ons verteld dat bij een herseninfarct een gedeelte van je hersencellen afsterft. Dat gedeelte gaat als het ware ‘op slot’. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen. Maar dat kost tijd. Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten”, aldus de zanger.

Lees ook: Mariska Bauer over herstel na herseninfarct: ‘Het heeft veel tijd nodig’

Bron: Story | Beeld: Brunopress