Frans Bauer onthult bijzondere eetgewoonte: ‘Ik kan niet eten zonder!’

frans bauer

‘Ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander die dit doet’

Het is zo herkenbaar: op vakantie móet je je eigen koffie of pindakaas mee. Dat geldt ook voor sterren als Frans Bauer. In een interview deelt de zanger welke drie etenswaren hij standaard in zijn koffer stopt. Maar vervolgens neemt het gesprek een bijzondere wending, als hij een bijzondere eetgewoonte onthult.

Frans Bauer neemt mee…

Bij Het Muziekfeest op het Plein voelt presentatrice Emilie Sleven de zanger eens aan de tand. Want lekker op vakantie in eigen land is heerlijk, maar wat nemen Frans en Maris mee als zij de grens over gaan? “Nou dat zijn drie dingen”, begint Frans lachend. “Hagelslag, dan gaat mijn aardbeienjam mee, serieus, en je zal het niet geloven: mijn appelmoes!” legt hij uit. Tja: de een z’n pindakaas, en Frans dus z’n appelmoes!

Eetgewoontes

“Waar eet je die appelmoes dan allemaal bij?” vraagt Sleven in totale verbazing. Daar kan Frans kort maar krachtig over zijn. “Bij alles.” Uh, wat? “Ik kan niet eten zonder appelmoes”, legt Frans uit. En als hij ‘alles’ zegt, bedoelt hij ook echt al-les. Hij verduidelijkt: “Ik ben de enige Nederlander, waarschijnlijk, die ook appelmoes op zijn Chinese eten gooit”, onthult hij.

Ongeloof

De verbazing van Emilie Sleven slaat met deze uitspraak om naar totale ongeloof. “Nou kappen”, lacht ze, maar Frans, appelmoes-fan die hij is, houdt vol. “Nee echt waar. Ik krijg het niet weg anders!” lacht hij.

Stiekem zijn wij nu wel benieuwd: is Chinees met appelmoes gewoon een vijfsterrengerecht dat wij nog niet ontdekt hebben? Wie weet!

Lees ook: Frans Bauer geeft update na herseninfarct Mariska: ‘Vermoeidheid en mentale prikkels’

Bron: Story | Beeld: Brunopress