Frans Bauer over ouder worden: ‘Ik zie er niet tegenop om 50 te worden’

De volkszanger kijkt nu heel anders naar het leven

Frans Bauer (47) associëren we altijd met Chinees eten, veel lachen en Hollandse muziek. Leve de lol is het credo en hij heeft regelmatig de lachers op zijn hand. Toch zit de zanger nu in een fase van zijn leven waarin hij heel anders naar het leven kijkt. In een interview met Playboy is de volkszanger openhartig over ouder worden en het verlies van dierbare vrienden. Frans: “Je krijgt nog meer waardering voor het leven.”

Ouder worden

Frans Bauer wordt in december achtenveertig jaar. Toch vindt hij het niet erg om ouder te worden. Dit was een paar jaar geleden heel anders, toen de zanger veertig werd. “Wat vond ik dat een enorm emotionele dag, man. (…) Nu zit ik dus over de helft van mijn leven, als alles tenminste meezit qua gezondheid. Dat was wel even slikken”, zegt de zanger tegen Playboy. Tegenwoordig is Frans een stuk positiever over ouder worden en kijkt hij met zijn jaren levenservaring er heel anders tegenaan. “Ik zie er helemaal niet tegenop om vijftig te worden.”

Verliezen van dierbaren

In het interview geeft de volkszanger ook aan dat hij veel meer bewust is van wat hij wel heeft. Ook herkent en waardeert hij steeds meer de bijzondere momenten die hij heeft met Mariska, zijn gezin, familie, vrienden en fans. “Dat komt ook doordat in mijn naaste omgeving heel fijne familieleden en erg goede vrienden de afgelopen jaren zijn weggevallen”, legt Frans uit. Hij staat ook stil bij zijn vader Christiaan, die in 2015 overleed aan een hartstilstand. Frans: “Dat grote verdriet door de dood van een dierbare brengt dit ook teweeg: je krijgt nóg meer waardering voor het leven.”

Meegaan met zijn tijd

Frans probeert met zijn tijd mee te gaan. Zo gebruikt hij social media om meer in contact te komen met zijn fans en wijkt hij ‘meer van de gebaande paden’ af. “Hoe ouder ik word, hoe jonger ik word”, legt Frans uit.  Ook is hij meer gefocust op zijn gezondheid en deelt dat hij dagelijks zo’n 14 kilometer wandelt. “Ik heb dit met mezelf afgesproken: als ik straks weer op tournee mag, moet ik fit zijn”, zegt Frans. Wat de volkszanger gaat doen als hij weer mag optreden? “Dan staat er een mooi optreden voor al mijn fans op het programma. En dan zie ik dat het goed is en dan gaat Frans Bauer aan een flink aantal borrels”, aldus Frans.

Het hele interview met Frans Bauer lezen? De nieuwe Playboy ligt morgen in de winkels!

Lees ook: Kritiek op Beau van Erven Dorens vanwege ‘negeren quarantaineregels’

Bron: Playboy | Beeld: Brunopress