Frans Duijts in Het Perfecte Plaatje: ‘Het ging gewoon echt mis’

Het Perfecte Plaatje

Chaos in de eerste aflevering

Het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje is éindelijk weer van start gegaan! In de eerste aflevering kunnen we kennis maken met de tien deelnemers en zien we dat ze al snel aan hun eerste opdracht mogen beginnen. Echter loopt deze shoot niet helemaal volgens plan bij Frans Duijts en Loes Haverkort…

Een shoot met een huishoudelijk apparaat

De afgelopen weken hebben de beginnende fotografen een intensieve training fotografie gevolgd om goed voorbereid te zijn voor hun deelname aan het populaire programma Het Perfecte Plaatje. In de eerste aflevering wordt meteen de creativiteit van de kandidaten getest tijdens de shoot, want het maken van een blooperfoto staat op de planning. Op de foto’s die gemaakt worden moet een huishoudelijk apparaat te zien zijn, dat niet helemaal lekker werkt. “Dat kennen we allemaal”, reageert Tijl.

Zanger Frans Duijts en actrice Loes Haverkort vormen tijdens deze shoot een duo en gaan meteen aan de slag. Echter verloopt hun samenwerking alles behalve goed. Frans kan zich namelijk niet helemaal vinden in de aanname van Tijl. “Ik durf ervoor uit te komen dat ik weinig tot niets met apparaten in het huis doe.” Desondanks is de zanger wél goed in bankhangen, televisie kijken en barbecueën! En dat laatste is belangrijk, want dat wordt het onderwerp van de shoot.

Veel vuur en rook

De huishoudelijke apparaten zijn verdeeld, Loes krijgt een stofzuiger en Frans natuurlijk zijn specialiteit: de barbecue. “Hoe leuk is het om juist een dame achter een barbecue te zien in de regen, in lingerie”, grapt Frans. Maar geen grap, want Loes stemt er in mee en gaat halfnaakt naast de barbecue staan. Wanneer ze klaarstaat met enkel en alleen een handdoekje om haar middel, wil Frans graag de barbecue aan hebben. “Ik wil een flinke vlam hebben en rook”, zegt hij.

Dit gebeurt dan ook letterlijk, wat misschien niet helemaal de bedoeling was. Binnen enkele minuten staat het hele vakantiehuisje namelijk vol zwarte rook. “Het ging gewoon echt mis”, zegt Frans. Alle rook slaat het huisje in, doordat de wind in die richting staat. “Het is wel ernstig”, reageert Loes. Toch gaat de zanger voor het perfecte plaatje, want door de chaos die ontstaat weet hij een mooie foto te schieten. Dit komt allemaal door de schrikreactie van Loes. “Dat was voor mij dé foto”, stelt Frans.

Het Perfecte Plaatje

Frans Duijts en Loes Haverkort zullen hun camera- en fotografieskills laten zien op de landelijke televisie, samen met andere bekende Nederlanders Sylvia Geersen, Annemarie van Gaal en Waldemar Torenstra. Ook Niek Roozen, Quinty Misedjan en Henry Schut doen mee. Daarnaast zien we Sergio Vyent en Anna Drijver ook in het programma. Niemand minder dan Tijl Beckand presenteert het programma en William Rutten en Cynthia Boll nemen weer de plaats in het jurypanel.

Lees ook: Oh no: is dit getrouwde koppel de eerste mistake in MAFS?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: William Rutten