Frans Duijts onder het mes voor maagverkleining

Frans Duijts

De zanger strijdt al jaren tegen de kilo’s

Een spannende dag voor Frans Duijts (40). Hij ondergaat vandaag een ingrijpende operatie, waarbij een deel van zijn maag verwijderd wordt. De volkszanger is al jaren in gevecht met de kilo’s en besloot een tijdje geleden de natuur een handje te helpen. Aan RTL Boulevard vertelt hij hoe hij tot deze beslissing is gekomen.

”Het is puur omdat ik mijn kinderen en hopelijk ooit mijn kleinkinderen kan zien opgroeien.”

Suikerziekte

”Ik heb er lang over nagedacht of ik het al dan niet ging doen. Ik ben al jaren bezig met de strijd tegen de kilo’s. Het enige wat nu wel een probleem is, is dat mijn suiker en cholesterol niet meer onder controle zijn. Daar heb ik medicatie voor”, vertelt Frans aan RTL Boulevard. De zanger weet als geen ander wat suikerziekte met je kan doen. Zijn vader, die vorig jaar overleed, had er namelijk ook last van.

Kinderen en kleinkinderen

”Dat is de reden waarom ik een gastric sleeve ga doen”, vervolgt Frans. Tijdens de operatie zal en stukje van de maag verwijderd worden. ”Dan hoop ik gezond oud te worden. Dat is waarom ik het doe, niet om er beter uit te zien. Het is puur omdat ik mijn kinderen en hopelijk ooit mijn kleinkinderen kan zien opgroeien.”

Lees ook: Felle kritiek op Doutzen Kroes na plaatsen bikinifoto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill