Frans Duits nieuwe nachtburgermeester van Nederland

Frans Duijts

Andere genomineerden waren René Froger en Snollebollekes

Zanger Frans Duijts heeft er een nieuwe functie bij. Naast zanger is hij namelijk ook uitgeroepen tot de nieuwe nachtburgemeester van Nederland. De volkszanger kreeg gisteravond de bijbehorende ambtsketting tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest.

Jarenlang succes

De jury koos Frans vanwege zijn jarenlange succes en omdat hij ‘een graag geziene gast’ is in de horeca. De jury: “Hij weet ook als geen ander hoe het is om te werken bij nacht en ontij, in de weekenden en feestdagen. Met zijn muziek spreekt hij een enorm breed publiek aan.”

Daarnaast is de zanger sinds kort ook een ondernemer in de horeca, en heeft hij een bijzondere drankenlijn ontwikkeld met diverse smaakvolle likeuren en shotjes. De andere genomineerden in de finale waren René Froger en Snollebollekes.

Nachtburgemeester

De zanger is de eerste nachtburgemeester sinds Guido Weijers in 2021. Vorig jaar werd er voor het eerst geen nieuwe burgemeester gekozen vanwege de coronapandemie. In 202 deelde het dj-trio Kriss Kross Amsterdam het ambt.

Ambassadeur voor het nachtleven

De nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven in Nederland. Jaarlijks wordt deze gekozen door de Nederlandse horeca.

Lees ook: Frans Duijts over gekke dingen die hij ’s nachts meemaakt: ‘Heb je even?’

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: Brunopress