Frits Wester keert terug bij RTL Nieuws na afkickperiode

De commentator is er een paar maanden tussenuit geweest

Vanaf morgen gaat politiek commentator Frits Wester weer aan de slag bij RTL Nieuws. Nadat hij er enkele maanden tussenuit is geweest om te werken aan zijn alcoholprobleem, keert Wester morgen weer terug op de buis. De commentator is blij zijn werkzaamheden weer op te pakken, zo verklaart hij aan RTL.

Rustpauze

RTL Nieuws en Frits Wester besloten op 20 september 2019 gezamenlijk om een rustpauze in te lassen. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitzending van 8 september, die niet helemaal ging zoals gepland. De commentator deed destijds vanuit Italië verslag, maar kwam slecht uit zijn woorden en praatte met dubbele tong. Later bleek dat Frits kampte met een alcoholprobleem. Hij bracht een maand door in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om aan zijn verslaving te werken.

Opbeurende reacties

Over zijn terugkeer zegt Frits: ” Ik ben RTL heel dankbaar voor de tijd en rust die ik heb gekregen om aan mijn herstel te werken. Ik heb nu veel zin om mentaal en fysiek weer fit aan de slag te gaan, want het Binnenhof en mijn collega’s heb ik wel gemist de afgelopen maanden. Ook hebben alle lieve, aardige en opbeurende reacties van zoveel verschillende mensen mij heel erg goed gedaan en geholpen.”

Werkzaamheden oppakken

Vanaf morgen pakt Frits zijn werkzaamheden langzaamaan weer op, te beginnen als verslaggever. Zijn terugkeer valt samen met de terugkeer van de Tweede Kamer na het kerstreces. Vanavond zal Wester eenmalig zijn verhaal doen, aan tafel bij Eva Jinek. Dit gesprek wordt uitgezonden om 22.20 uur op RTL 4.

Lees ook:  Kelly Weekers en John Ewbank maken geslacht kindje bekend

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Robin Utrecht