Dit huis staat voor meer dan 3 miljoen euro op Funda, maar even opruimen voor de foto zat er niet in

funda
Een rommelig huis op Funda kan je veel geld kosten

We hebben weer eentje gevonden: een huis dat op Funda te koop staat waarvan je denkt: wáárom? Je zou denken dat als je weet dat de fotograaf langskomt om jouw huis op de foto te zetten, je eerst even opruimt. Het hoeft niet klinisch schoon, maar je kunt op zijn minst de sokken van de grond rapen en het bed opmaken. Dat vonden deze huiseigenaren klaarblijkelijk niet nodig.

Het goede nieuws, de ergste foto’s zijn al van Funda verdwenen.

Grachtenpand

Het pand waar het om gaat is een grachtenpand in hartje Amsterdam. Er wordt meer dan drie miljoen euro gevraagd voor het huis, dat uit meerdere woonlagen bestaat. Beneden lijkt een kantoor te zitten, maar boven zijn meerdere woonruimtes. Daar is te zien dat er niet even netjes wordt geleefd: de sokken liggen op de grond, wasmanden puilen uit en bedden zijn onopgemaakt. In de badkamer staat de prullenbak open en hangt een vieze handdoek over de rand van het bad.

funda

Kosten

Volgens RTL Nieuws is het zonde om je huis zo te koop te zetten. Je zet niet alleen letterlijk je vuile was buiten, het kan je ook duizenden euro’s kosten. Mensen vinden een opgeruimd huis aantrekkelijk. Daarom zegt Gonneke Daris van Funda dat je je huis het beste kunt opruimen, maar ervoor moet zorgen dat het niet “te steriel” wordt. “Clean en onpersoonlijk. Je verkoopt je huis, niet je thuis.”

funda

Verwijderd

Inmiddels zijn de ergste foto’s van Funda afgehaald. Daarop was duidelijk te zien hoe rommelig het huis was. Toch lijkt het niet veel uit te maken, want huizen in Amsterdam zijn zo gewild, dat kopers hier wel doorheen kunnen kijken. Daarnaast wordt het huis toch leeg opgeleverd! De foto’s met de meeste rommel zie je nog hier, hier en hier.

funda

funda

Lees ook: Deze woning op Funda heeft wel een heel bijzondere inrichting

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL, Funda | Beeld: Funda