Gas en licht vanaf juli duurder: sommige leveranciers gooien de prijs met 70 euro omhoog

gas en licht juli stijging

De kosten voor gas en licht lopen vanaf juli flink op

Uit een inventarisatie van de online-vergelijker Gaslicht bleek dat de kosten voor gas en licht vanaf de volgende maand flink kan stijgen. De verhoging voor deze maandelijkse kosten is afhankelijk van de energiemaatschappij. Gelukkig vertellen we je ook hoe je geld kunt besparen op je energierekening!

Sommige energiemaatschappijen verhogen de kosten zelfs met ruim 60 euro op jaarbasis.

Reden van de stijging

Deze stijging van deze kosten is te wijten aan de gestegen inkoopprijzen voor gas en licht. Nederland importeert sinds dit jaar meer gas uit het buitenland, omdat de gaswinning in de provincie Groningen fors wordt teruggedraaid. Klanten van energiemaatschappijen die de energiekosten voor 1 tot 3 jaar vast heeft gezet, hoeven zich geen zorgen te maken over deze forse stijging.

Energiemaatschappijen

Per energiemaatschappij verschilt het hoe hoog de kosten op jaarbasis oplopen. Zo gaan de kosten bij energiemaatschappij Nuon met gemiddeld €32,31 omhoog. Eneco verhoogt de kosten fors met gemiddeld €63,73. Energiedirect en Essent hebben aangegeven de energiekosten gelijk te houden. Ben je klant bij Energieflex? Dan kom je er het slechts vanaf, want deze leverancier verhoogt de tarieven met €71,64 op jaarbasis. Overige aanbieder Powerpeers wordt €44,83 duurder en Engie gemiddeld €36,48 op jaarbasis.

Zo kun je besparen op je energierekening

En op zo’n hoge rekening zitten wij absoluut niet te wachten, dus besloten we te onderzoeken of dat niet een beetje goedkoper kan door deze handige tool in te vullen. Door je postcode en je huisnummer in te vullen bij Regionale Dienst Energiecalculatie kun je de laagste tarieven in jouw regio vinden en besparen op je energierekening. Wel zo fijn voor de portemonnee!

Lees ook: Babynieuws! Topturner Epke Zonderland maakt met deze foto het nieuws bekend

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: pxhere