Dit is waarom je geen ventilator in de slaapkamer moet gebruiken

Ademen

Een ventilator verplaatst de lucht in je kamer en op zich zou je dan denken dat de luchtkwaliteit ongewijzigd blijft. Niets blijkt minder waar, want het maakt ademen een stuk comfortabeler als de lucht beweegt in je kamer. Het zou zelfs zoveel makkelijker worden dat een ventilator de kans op een wiegendood zou verminderen met 72 procent. Daarnaast vliegen nare geurtjes sneller weg met de ventilator aan. Handig als je partner of jij een beetje winderig zijn…

Astma

Astma, allergieën en droge ogen kunnen allemaal verergerd worden als je een ventilator in de slaapkamer plaatst. De ventilator voorziet je dan wel van wind, maar het blaast ook pollen en stof door de slaapkamer. Als je acht uur slaapt, word je acht uur lang blootgesteld aan de stof en pollen. Niet bepaald gezond. Slaapadviseur Mark Reddick vertelt aan Metro UK dat het wel verschilt per persoon. “Sommige mensen kunnen beter in slaap vallen met een ventilator in de slaapkamer. Anderen kunnen echter wakker gehouden worden door allergieën, droge ogen of astma. Dit verergert alleen maar door de bewegende lucht.”

Droge ogen

Daarbij kan het ook zijn dat je wakker wordt met droge ogen. Door de constante wind in je kamer, kun je ietwat uitgedroogd raken. Zet je ventilator daarom ook op de laagste stand en laat ‘m niet direct in je gezicht waaien.

Lees ook: Last van zonneallergie? Dit zijn de tips wat je het beste kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Pixabay