Geert Wilders richt stichting ‘Snoetje en Pluisje’ op om déze reden

stichting

De stichting steunt bij dure operaties van huisdieren

Nadat Geert Wilders vorig jaar twee kittens in huis nam en Nederland de namen voor zijn nieuwe poezebeesten liet kiezen, heeft hij nu een stichting opgericht vernoemd naar zijn twee katten Snoetje en Pluisje.

Met de stichting wil de politicus financiële hulp bieden aan mensen die dure operaties voor hun huisdieren niet kunnen betalen.

Dure rekeningen

Geert Wilders onthulde zijn nieuwe plannen met betrekking tot de stichting vanochtend in de aflevering van WNL. Het idee hiervoor is ontstaan nadat Wilders zelf opgescheept werd met torenhoge rekeningen van de dierenarts toen Snoetje geholpen moest worden aan een vergrote hartspier: “Ik heb ongeveer 2000 euro uitgegeven aan kosten voor de dierenarts. Als kamerlid heb ik een goed salaris en kan ik dat betalen, maar heel veel andere mensen kunnen dat niet en die houden net zoveel van hun huisdier als ik.”

‘Stichting Snoetje en Pluisje’

Om dit probleem op te lossen heeft Wilders samen met de Koninklijke Maatschappij van Dierenartsen het plan bedacht om een stichting met de naam Snoetje en Pluisje op te richten die de eigenaren van huisdieren met weinig geld kan helpen met het bekostigen van dure chirurgische ingrepen. Zo kunnen ook mensen die niet een kamerlid-salaris hebben de huisdieren waar ze zo van houden onderhouden. Via de dierenartsenvereniging zoekt hij een dierenartspraktijk voor het experiment.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws, WNL | Beeld: videostill