Tragisch: geheime tapes leggen de ware wanhoop van prinses Diana bloot

Diana

De hernieuwde biografie laat de ware wanhoop van Lady Di zien

In 1992 bracht schrijver Andrew Morton de biografie Diana, Her True Story uit. Destijds veroorzaakte het boek een hoop ophef door de openhartigheid van de prinses. De lezer las hoe Camilla Parker Bowles, toen nog de minnares van Charles, de relatie tussen hem en Diana ondermijnde en hoe ongelukkig ze al snel werd.

Geheime tapes
Nu, 25 jaar later, is het boek opnieuw uitgebracht, met nog niet eerder gepubliceerde uitspraken van de prinses. De wanhoop die Diana voelde tijdens haar huwelijk met Charles wordt hierdoor des te schrijnender en duidelijker. Morton baseert zich op een schat aan informatie die hij verkreeg via interviews en tapes die Lady Di zelf voor hem insprak. Uit een monoloog bleek dat het huwelijk vanaf het begin al gedoemd was te mislukken. Zo vertelt ze over de laatste nacht voor het huwelijk: “Ik voelde me als een lam dat naar de slachtbank geleid zou worden. Ik wist het en kon er niets tegen beginnen. Ik had mijn laatste nacht in vrijheid achter de rug.”

Boulimia
Daarnaast speelde Charles ook een flinke rol in het ontstaan van de eetstoornis die Diana al jaren in een ijzeren greep hield. Een kwetsende opmerking bleek een van de ’triggers’. “Op een dag nam hij me bij de heupen vast en zei hij: ‘Beetje mollig hier.'” De boulimia zorgde voor hevige stemmingswisselingen en depressie bij de jonge prinses: “De ene minuut voelde ik me gelukkig, de andere huilde ik me kapot.” Lees verder op pagina 2.


Pagina 1/2