Oude geldautomaat verdwijnt, vanaf 2019 pinnen bij ‘Geldmaat’

geldmaat
De vertrouwde pinautomaat verdwijnt uit het straatbeeld

Vanaf 2019 zullen we steeds minder pinautomaten zien. Gelukkig komt daar wel een vervanger voor in de plaats: de kanariegele ‘Geldmaat’. Deze nieuwe pinautomaat is een iniatief van ABN Amro, ING en Rabobank. Zij voegen hun pinautomaten samen. Daarom moeten we vanaf volgend jaar op zoek naar de gele automaten als we willen pinnen.

De verandering komt voort uit het feit dat er steeds minder contant geld opgenomen wordt.

Verandering

Vanaf 2019 zullen de nieuwe pinautomaten worden uitgerold. Binnen twee jaar zullen dan alle pinautomaten van ABN Amro, Rabobank en ING vervangen worden door een gele Geldmaat. Het was tijd voor verandering, aldus Geert Eikelboom van Geldservice Nederland. De vraag naar contant geld is namelijk flink afgenomen de laatste jaren. Toch moeten er genoeg opties blijven voor zij die wel contant geld willen opnemen, vandaar de geldmaat.

Praktisch

Uit de praktijk blijkt dat het onpraktisch is als alle banken hun eigen geldautomaat hebben. Omdat veel banken dicht bij elkaar in de buurt zitten, kwam het vaak voor dat er meerdere automaten in dezelfde straat zitten. Dit is nergens voor nodig, vindt Geldservice Nederland. Door hun krachten te bundelen willen de drie banken geldautomaten aanbieden op logische plekken, zodat de consument er geen hinder van zal ervaren.

Hetzelfde

Voor de consument zal er dus weinig veranderen. Er worden pinautomaten weggehaald, maar veel van deze pinautomaten worden vervangen door een gele geldmaat. Daarom zullen we vanaf 2019 op zoek moeten gaan naar de gele smiley om te pinnen. Geldservice Nederland gaat kijken naar de hoeveelheid transacties en bezoekers en zo bepalen waar een geldmaat komt. Ze hanteren een dekkingsgraad van vijf kilometer. In 2020 zullen alle geldautomaten vervangen zijn door een geldmaat.

Zo komt de geldmaat eruit te zien:

Lees ook: Ruitenwisservloeistof plotseling op? Zo maak je het gemakkelijk en snel zelf

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill