Déze boete staat op het uitlekken van de identiteit van The Masked Singers

The Masked Singer

Één verspreking kan je heel duur komen te staan…

The Masked Singer heeft de harten van kijkers over de hele wereld veroverd. Met bonte kostuums, verbluffende performances en onverwachte talenten heeft het programma een ware cultstatus bereikt. Mede daarom is het, achter al deze glitter en glamour, zo belangrijk dat de identiteit van de deelnemers geheim blijft. Dus wanneer je daar iets over uitlekt, staat je een prijs te wachten die niet in de vorm van applaus komt.

Oud deelnemers

Babette van Veen, ooit te zien als ‘Vlinder’ in The Masked Singer, onthulde aan Veronica Superguide dat de geldboete zó hoog is dat ze het zelfs niet aan haar eigen kinderen durfde te vertellen. Carlo Boszhard bevestigde deze strenge geheimhoudingsplicht en liet weten dat hij en andere betrokkenen een contract hebben ondertekend waarin een boete van 2,5 ton werd opgelegd als ze de identiteit vroegtijdig zouden onthullen. Buddy Vedder voegt hieraan toe dat de verplichte periode van geheimhouding ongeveer tien weken duurt en dat er pas over gesproken mag worden nadat het personage op televisie is ontmaskerd.

Drama

En ook Eddy Zoey, die het eerste seizoen schitterde als ‘De Papegaai’, geeft in Beau van Erven Dorens’ talkshow eerlijk antwoord op de vraag welk prijskaartje hangt aan het verbreken van de geheimhoudingplicht. “Twee ton, tweeënhalve ton, zoiets”, deelt hij mee. Een werkelijk aanzienlijk bedrag, zelfs voor de BN’ers die er over het algemeen goed in de slappe was zitten.

Natuurlijk zwijgen de deelnemers en betrokkenen niet alleen vanwege de dreiging van boetes. Hierover zegt Eddy: “Je wil zo’n programma ook gewoon niet verpesten.” Voor hem was dit echter niet altijd makkelijk, vooral omdat hij regelmatig bij RTL Boulevard aan tafel zat én over The Masked Singer moest praten alsof hij geen idee had. “Dat was drama. Helemaal omdat Rick Brandsteder, die smiecht, me stond te beschuldigen!” Van je collega’s moet je het hebben, Eddy!

Lees ook: André Hazes deelt eerste beelden van documentaire André Hazes: The Next Chapter

Bron: LoveReality | Beeld: The Masked Singer