Geloof het of niet, maar het is echt zo: het kan deze week alweer gaan vriezen

Vooral ‘s nachts kan het echt koud worden

We zouden willen dat we een grapje maakten, maar helaas is het toch echt zo. De zomer verlaat langzaam ons land. Nouja, langzaam… het kan deze week alweer gaan vriezen! Het lijkt wat moeilijk te geloven, omdat we allemaal nog op het strand konden liggen deze week, maar dat zal nu een hele tijd niet meer gebeuren.

Volgens meteorologen komt er vanaf morgen lucht ons land in vanuit de poolstreken en dat kan érg koud zijn. Overdag valt het gelukkig allemaal wel mee, dus je hoeft je handschoenen en muts nog niet uit de kast te trekken. Toch kan een dik dekbed wel noodzakelijk zijn, zeker als je nog een weekend op de camping doorbrengt. Het kan lokaal namelijk vriezen en dat is een stuk kouder dan het normaliter is, gewoonlijk zou het rond deze tijd van het jaar ‘s nachts twaalf graden moeten zijn. Door de poollucht kan de temperatuur echter flink kelderen en als het een heldere nacht is, dan kan het echt flink koud worden voor de tijd van het jaar.

Top 10 warmste zomers
Morgen start ook officieel de herfst en is onze geliefde zomer weer voorbij. Het was een bijzondere zomer, omdat het in juni als zo ontzettend warm was. Deze temperaturen waren nog nooit gemeten sinds de start van de metingen in 1901. Ondanks dat de rest van de zomer redelijk wisselvallig was gaat deze zomer wel de boeken in als één van de tien warmste zomers ooit.

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pixabay