Zo ziet de gemiddelde Nederlander er volgens wetenschappers van Quest uit

Quest gemiddelde Nederlander
De ‘meest gemiddelde Nederlander’ ziet er zo uit!

Wetenschappers achter het tijdschrift Quest hebben een onderzoek uitgevoerd waarbij gekeken werd hoe de ‘gemiddelde Nederlander’ eruit zou zien. Hierbij is gekeken naar de uiterlijke kenmerken die het meest voorkomen onder Nederlanders. Er is zowel gemiddelde man als vrouw uit de bus gekomen. Ken jij of lijk jij op een van deze personen, dan is de Quest op zoek naar jou!

Benieuwd hoe de gemiddelde Nederlander eruit ziet? Nou zo dus!

Quest

De Quest heeft verschillende onderzoeken gecombineerd en daaruit zijn de onderstaande profielen op gebaseerd. Zo kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met de gemiddelde statistieken en onderzocht de Technische Universiteit Delft de gemiddelde lichamelijke kenmerken. Daarnaast zijn de antwoorden op de vraag ‘Hoe ziet de gemiddelde Nederlander eruit?’ toegepast. Alles bij elkaar zorgde voor de onderstaande resultaten.

Gemiddelde cijfers

Maar hoe zien wij er als gemiddelde Nederlander er dan eigenlijk uit? Uit de resultaten blijkt dat een Nederlandse man gemiddeld rond de 41 jaar is en drie kilo te zwaar is. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een leeftijd van 42,5 jaar en is anderhalf kilo te zwaar. De Quest stelt dat de gemiddelde Nederlander een licht getinte huid heeft. Dit heeft volgens de wetenschappers voornamelijk te maken met het feit dat een miljoen Nederlanders roots hebben in Suriname, de Nederlandse Antillen, Turkije en Marokko.

Zoektocht

Zie jij de onderstaande foto’s en denkt: hé verrek! Die lijkt wel heel erg op mij of een bekende? Dan is de Quest op zoek naar jou! Als look-a-like kun je tot en met 30 november een foto uploaden bij Quest. Lijk jij het meest op een van deze gemiddelde Nederlanders? Dan win je een jaar lang gratis Quest én krijg je de titel ‘meest gemiddelde Nederlander’. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: Demonstraties toegestaan bij landelijke Sinterklaasintocht in Zaanstad

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Unsplash