Geniaal: met deze ‘geheime’ iPhone trucjes kan je opeens véél meer met je telefoon!

iPhone

Wist jij dat je dit allemaal met je iPhone kan?

Een iPhone is eigenlijk niets minder dan een kleine computer, waar je werkelijk alles mee kan. Bellen, WhatsAppen, films kijken en boeken lezen: noem het maar op. Er zitten zelfs zóveel functies op je iPhone dat je de helft waarschijnlijk niet eens kent, laat staan gebruikt.

En dat is eigenlijk hartstikke zonde, want als je eenmaal weet wat je er allemaal mee kan, gaat er een wereld voor je open!

  1. Schudden! Wist je bijvoorbeeld dat je met je telefoon kan schudden als je een foutje hebt gemaakt met typen? Je telefoon herstelt je fout en je kan weer verder met je tekst!
  2. Waterpas: Wil je een schilderij ophangen en heb je geen waterpas bij de hand? Je iPhone wel. Klik op de ‘kompas’-app en swipe naar rechts. Tadaa, een waterpas! 
  3. Volumeknop: Wist je dat je een foto kan maken door de volumeknop te gebruiken? Handig bij selfies! 
  4. Fotoserie: Je kan heel veel foto’s achter elkaar maken door de fotoknop ingedrukt te houden, je telefoon maakt dan tientallen foto’s in één keer, die vervolgens netjes in een mapje worden opgeslagen. 
  5. Kleine lettertjes: Vind jij de letters op het iPhone scherm te klein? Geen probleem, je kan ze makkelijk groter maken. Ga naar Instellingen >Algemeen > Toegankelijkheid > Grotere Tekst. Hier kan je de lettergrote makkelijk aanpassen!
  6. Opladen: Vind jij dat het opladen van je telefoon ook altijd veel te lang duurt? Dan moet je dit eens proberen. Zet je telefoon, voordat je hem gaat opladen, op de vliegtuigstand. Het opladen gaat dan twee keer zo snel! 
  7. Cijfercode: Heb je moeite met het onthouden van een cijfer-wachtwoord en zou je liever een wachtwoord met letters invoeren om je iPhone te ontgrendelen? Dat kan! Ga naar Instellingen > Touch ID en toegangscode, voer je code in en kies dan voor Wijzig Toegangscode. Hier voer je nog één keer je huidige code in en dan kies je vervolgens voor Toegangscodeopties. Hier kan je een ‘Aangepaste Alfanumerieke code‘ aanmaken, oftewel met letters! 
  8. Specifieke foto: Wil je alle foto’s van je kat op je telefoon zien? iPhone slaat foto’s op basis van bepaalde herkenningssoftware op in categorieën. Ga naar je fotobibliotheek en klik op de zoekfunctie rechts bovenin. Hier kan je vervolgens een trefwoord invullen, bijvoorbeeld ‘kat’. Je smartphone laat dan een lijst met suggesties zien foto’s met dat specifieke trefwoord die in jouw album staan. 
  9. Fel: Vind je het scherm van je iPhone te fel? Zet je telefoon dan op ‘Night Shift’. Dit is een veel zachter, geler licht dat minder belastend is voor je ogen. Slide omhoog en vink de optie Night Shift aan!

Wil je zien hoe het moet? Kijk dan onderstaand filmpje voor handige instructies! 

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Tips en Weetjes©