School in Amerikaanse staat Georgia vraagt ouders of ze kinderen mogen slaan


De school in het Amerikaanse Georgia heeft wel een heel vreemd verzoek

Lichamelijke straffen mogen al lang niet meer. Hoewel sommige volwassenen zich nog wel kunnen herinneren dat ze vroeger letterlijk op de vingers getikt werden, is dat tegenwoordig uit den boze. Maar, in de Verenigde Staten mogen scholen in 20(!) staten hun leerlingen wél straffen door ze te slaan. En dat wil deze school in Georgia ook invoeren.

Een bijzondere brief aan de ouders.

Ouderbrief

De Georgia School for Innovation and the Classics stuurde alle ouders een brief met daarin de vraag of ze hun kinderen mochten slaan met een platte stok. Georgia is een van de twintig Amerikaanse staten waar lijfstraffen op scholen nog toegestaan zijn. Woordvoerder Jody Boulineau zegt tegen lokale media dat ‘de school discipline erg serieus neemt’. Ook zegt hij dat ‘er een tijd was waarin dit soort straffen normaal waren en toen had je niet de problemen die je nu hebt.’

Regels

Er zitten wel regels aan vast, kinderen kunnen niet lukraak geslagen worden. Zo heeft de school de volgende statuten opgesteld:

  1. De lichamelijke straf wordt toegediend na drie overtredingen.
  2. De ouders zullen worden ingelicht als hun kind een straf toegediend krijgt
  3. De leerling zal meegenomen worden naar een kantoortje en de deur zal gesloten blijven.
  4. De leerling zal zijn of haar handen op de knieën of op een meubel plaatsen en op de billen worden geslagen met een stok. De stok is gemaakt van een stuk hout van zo’n 60 centimeter lengte en 15 centimeter breedte. Ze zullen niet vaker dan drie keer worden geslagen per keer.
  5. Een leerkracht mag de straf toedienen in bijzijn van een andere volwassene.

Leerlingen

Op de school zitten leerlingen van leeftijden vijf tot en met vijftien. De brief is uitgezonden naar alle ouders, waarvan honderd de brief hebben geretourneerd. Eenderde gaf hun consent om de kinderen te slaan. Volgens Boulineau zullen kinderen wiens ouders hier niet mee instemmen in plaats van een lichamelijke straf een schorsing van vijf dagen krijgen, mocht dit nodig zijn.

Lees ook: Schots koppel ontdekt een verborgen camera in een Airbnb

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC | Beeld: Pexels