Georgina Verbaan: ‘Ik schaam me dood dat ik nog rook’

De actrice is één van de gezichten van Stoptober

Actrice Georgina Verbaan blijft volgende maand van de sigaretten af tijdens het jaarlijks terugkerende Stoptober. Samen met presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniël Smid vormt Georgina het gezicht van de actie, die – niet geheel verrassend – op 1 oktober begint. ”Het moet nu echt klaar zijn met dat roken”, zegt de actrice over haar nicotinegebruik.

Doe jij mee met Stoptober?

Schaamte

”Ik schaam me ervoor dat ik nog rook”, biecht Georgina op aan RTL Boulevard. ”Ik ben al vaker gestopt, maar het moet nu écht klaar zijn. Tijdens Stoptober doe je het tenminste niet alleen. Ik heb er echt zin in.” Samen met Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid is de brunette verkozen tot boegbeeld van de actie, die op 1 oktober van start gaat.

Waarschuwen

Rick Brandsteder heeft spijt als haren op zijn hoofd dat hij ooit begonnen is met roken. Net als Georgina heeft ook hij diverse pogingen ondernomen om te stoppen, maar zonder succes. Rick wil jongeren waarschuwen: ”Als een iets jongere vent zoiets overbrengt, werkt het misschien beter dan wanneer ouders het zeggen. Maar goed, uiteindelijk stop ik natuurlijk ook gewoon voor mezelf. Roken is zo stom en dom. Je dient jezelf vergif toe en het kost nog veel geld ook.”

Kwart miljoen

De actie wordt voor de zesde keer georganiseerd. De afgelopen vijf jaar hebben meer dan een kwart miljoen mensen meegedaan aan Stoptober. Komende maand doen opnieuw tienduizenden mensen mee. Dit is voor Ernst Daniël Smid een grote steun in de rug. ”Veel mensen begrijpen niet dat ik als zanger rook en gelijk hebben ze. Ik vergoeilijkte mijn gedrag met de smoes dat veel wereldberoemde zangers als schoorstenen roken. Natuurlijk deed ik dat tegen beter weten in. Ik wil er al een tijd vanaf en nu is het dan zover. Ik ga met de billen bloot en met enige hulp van Stoptober en alle deelnemers moet het me lukken.”

Lees ook: Chantal Janzen wil tv-carrière op lager pitje zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Anneke Janssen