Gerard Ekdom stopt met zijn ochtendshow op NPO Radio 2

Gerard Ekdom stopt radiozender

De radio DJ zal binnenkort te horen zijn op déze radiozender

Twintig jaar lang werkt Gerard Ekdom al als radio dj bij de publieke omroep. Velen van ons staan op met de bekende ochtendshow van Ekdom. Toch komt aan alles een eind, zo blijkt maar weer. Ekdom zal verhuizen van de publieke omroep en wel naar een van de radiozenders van Talpa, het bedrijf van John de Mol. 

Vanaf september dit jaar krijgt de radio dj een nieuw ochtendprogramma op Radio 10.

Facebookbericht

Op Facebook schrijft de dj: “Ik heb enorm genoten van de 20 (!) jaar dat ik nu bij de publieke omroep zit. Het is een warm nest met fijne collega’s. Waarom zou je dan weggaan? Vrijheid en toekomst! Ik heb enorm veel ideeën en plannen. Ik ben een creatief mens, een ondernemer en de stap die ik nu ga zetten biedt mij alle mogelijkheden om mij daarin verder te ontwikkelen. Radio 10 heeft een breed kavel waarop heel veel kan en mag en waar ik prima ga passen. En geloof me, dit soort beslissingen liggen me heel zwaar. Dat gaat niet over één nacht ijs, daar denk ik heel lang en heel goed over na.”

Talentvol

Jan-Willem van Engelen, zendermanager van NPO Radio 2 erkent het talent van de dj: “Bevlogen mensen kunnen bij ons tot grote hoogte stijgen. Dat blijft kennelijk niet onopgemerkt. We danken Gerard voor zijn inzet bij de publieke omroep en wensen hem veel succes. We bekijken de komende tijd wie van onze vele talenten de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2 gaat presenteren.”

Radio-carrière

Gerard Ekdom begon in 1998 zijn carrière in de nacht bij de radiozender 3FM. Drie jaar later werd hij de vaste presentator van Arbeidsvitaminen. In 2010 kreeg hij een programma in de middag bij 3FM. Jarenlang had hij ook een nachtprogramma en presenteerde hij op vrijdagavond Ekstra Weekend samen met Michiel Veenstra.

Lees ook: Lekker loeren: Sven Kramer onthult wassenbeeld in Madame Tussauds

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NOS | Beeld: videostill, RTL Late Night