Geer & Goor ruziën door: van hondje tot coke-verslaving

gordon gerard

Het is weer eens zover

De relatie tussen Gerard Joling en Gordon Heuckeroth, ofwel Geer & Goor, staat al langer in de ijskast. Nu er beschuldigingen over en weer vliegen over dierenmishandeling en drugs- en alcoholmisbruik, neemt Gordon stappen met zijn advocaat.

Ruzie tussen Gerard en Gordon

We hebben het al vaker gezien: Geer en Goor hebben mot. Maar zo vaak als ze hebben geruzied, zo vaak hebben ze het ook al bijgelegd. Nu lijkt het er echter op dat de twee heren helemaal klaar met elkaar zijn. Aanleiding? Uitspraken van Gerard Joling in Shownieuws.

‘Hondje bij grofvuil’

Gordon is dolgelukkig met zijn hondje Toto, maar de Franse bulldog heeft de tongen flink losgemaakt. De Koninklijke Hondenbescherming had er al een mening over, en nu ook voormalig vriend en collega Gerard Joling. Zo heeft Gerard in een interview met Shownieuws aangegeven dat hij vreest dat Gordon binnenkort “genoeg heeft van Toto” en hem dan weer wegdoet.

Gordon reageert op Instagram

Via het platform Instagram laat Gordon vervolgens van zich horen. “Daar heb je dan 20 jaar mee samengewerkt en dan denk je zo over me?” schrijft de zanger en entertainer. En: “Als ik iemand terecht bij het grofvuil heb gezet is hij het wel. #zieligfiguur

Beschuldigingen van Joling

Vanaf dat punt is het rap gegaan: RTL Boulevard vroeg Joling om een reactie op dit Instagram-bericht, waarin hij zichzelf niet alleen verdedigt, maar ook flink in de aanval gaat. “Ik ben heel netjes geweest. Ik heb gezegd dat Gordon hiervoor ook honden heeft gehad, maar dat hij er geen tijd meer voor had. En dan moet je geen hond nemen”, aldus Joling. Hij vervolgt: “Hij reageert nu als een gestoken wesp…Ik heb van vrienden gehoord dat-ie weer zwaar aan de coke zit en genoeg drinkt. Misschien reageert hij daarom zo enorm agressief.”

‘Walgelijk en verwerpelijk’

Deze opmerkingen zijn Gordon natuurlijk niet in de koude kleren gaan zitten. De zanger heeft anderhalf jaar geleden de drank en drugs vaarwel gezegd, en is in 2020 bovendien met veel geweld overvallen in zijn eigen woning. Naar eigen zeggen heeft hij dan ook ‘op aanraden van zijn therapeut’ een hondje genomen. Hij vertelt ook dat hij bijzonder ontevreden is over hoe media hem beschrijft. “Walgelijk en verwerpelijk dat de media mij als dierenbeul betitelen en me ervan beschuldigen dat ik mijn hond bij het grofvuil zou zetten of dat ik weer aan de coke en drank zou zitten”, zegt Gordon. Ook haalt hij uit naar Joling: “Dat vervolgens hij zijn plasje erover moet doen, zegt meer over zijn karakter. Ik ben dit jaar heerlijk clean begonnen. Er zijn mij de afgelopen 24 uur weer filmpjes van een ladderzatte meneer Joling toegestuurd. Ik zou eerst mijn eigen drankprobleem eens benoemen voor je kwetsende uitspraken doet aan iemand die er ten minste openlijk voor uitkomt.”

Advocaat in de arm

Na al deze stekelige uitspraken over en weer, heeft Gordon aangegeven er helemaal klaar mee te zijn. Hij zet samen met zijn advocaat Jaap Versteeg verdere stappen. “Ik heb hem opdracht gegeven vanaf morgen te starten met een bodemprocedure of de smadelijke lasteruitlatingen aan mijn persoon nu voor eens en altijd te stoppen”, laat Gordon weten in een statement.

Waarschijnlijk is het laatste woord in deze ruzie dus nog niet gezegd.

Lees ook: Gerard Joling haalt met video woede van hondenliefhebbers op de hals

Bron: RTL Boulevard 1, 2 | Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst