Gerard Joling dankbaar voor de steunbetuigingen na overlijden moeder

gerard-joling-moeder

De zanger zegt veel steun aan alle reacties te hebben gehad

Vorige week overleed de moeder van Gerard Joling op 92-jarige leeftijd plotseling aan de gevolgen van een dubbele longontsteking. De zanger laat in een interview met De Telegraaf weten dankbaar te zijn voor de vele berichten en kaarten die hij heeft ontvangen. 

Honderdduizend berichten

“Mijn broer en schoonzus, mijn zus en zwager, we hebben elkaar erdoorheen geholpen. En dat hebben alle reacties en blijken van medeleven ook gedaan”, vertelt de zanger in het interview. Ook op social media kon hij rekenen op veel berichten, en zegt hij zo’n honderdduizend berichten te hebben ontvangen.

Vijftienhonderd kaarten

Middels het interview met De Telegraaf wil de zanger zijn dankbaarheid tonen. “Hier liggen nu wel vijftienhonderd à zestienhonderd prachtige kaarten met de liefste teksten. Wanneer ik er willekeurig eentje lees, vallen mijn tranen er zo op. Ik zou niet weten waar ik moest beginnen met ze allemaal te beantwoorden. Dat gaat ook niet lukken”, aldus Joling. Ook via Instagram bedankt hij deze ochtend nog eens zijn fans die hun medeleven hebben getoond.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Joling (@gerard_joling)

Uitvaart

De uitvaart van Janny Joling vandaag wordt geen ‘circus’, zoals Gerard het beschrijft. Toch ziet hij er wel tegenop. “Ik ga zelf ook niet zingen. Er wordt wel muziek van me gespeeld. Mamma, de BoleroStay in my life en Climb every mountain. Maar dat live zingen? Ik heb Karin Bloemen gevraagd dat te doen. Zij zingt het prachtige Geen kind meer, over het sterven van je moeder. Dat is zo mooi. Maar zelf zou ik dat nu niet kunnen.”

Lees ook: Gerard Joling vertelt openhartig over verlies moeder Janny

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress