Gerard Joling vertelt openhartig over verlies moeder Janny

‘Ik ben eerder teruggekomen omdat ik het allemaal niet vertrouwde’, vertelt de zanger

Woensdag deelde Gerard Joling op Instagram het verdrietige nieuws dat zijn moeder Janny op 92-jarige leeftijd is overleden. In een interview met De Telegraaf vertelt de zanger openhartig over het verlies van zijn moeder. 

Dubbele longontsteking

Op oudejaarsavond was er nog niets aan de hand met zijn moeder, vertelt Gerard Joling aan de krant. De volgende ochtend had Janny echter heel veel last van haar rug. “Mijn broer en zus gingen langs om te kijken wat er aan de hand was en het werd ze meteen duidelijk dat het goed mis was”, vertelt de zanger. Ze haastten zich meteen naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat Janny een dubbele longontsteking had.

Slecht voorgevoel

Gerard zat dat moment nog op Gran Canaria, waar hij met vrienden oud en nieuw vierde. Hoewel de longontsteking van zijn moeder onder controle leek, had Gerard een onderbuikgevoel dat er iets niet goed zat. “Ik zou nog tot woensdag blijven, maar ben eerder teruggekomen omdat ik het allemaal niet vertrouwde en ik het een naar en slecht idee vond om daar te blijven”, vertelt hij. “Gek is dat, hè? Dat je gewoon zo’n voorgevoel hebt dat het deze keer wel eens minder goed zou kunnen aflopen dan de andere keren als er wat met haar was. Ik ben dus teruggegaan en dat is maar goed ook.”

Vrede mee

De zanger zag dat het steeds minder goed ging met zijn moeder, daarom besloot hij dinsdagavond bij haar in het ziekenhuis te blijven slapen. “Ik denk ook dat mama zelf wist dat ze het niet zou gaan redden. Maar daar had ze vrede mee. Ze wist dat ze niet meer beter zou worden en gisteren zei ze ook: ‘Dit kan toch niet meer zo? Ik heb een mooi leven gehad. Mijn kinderen zijn altijd heel lief voor me geweest en doen het goed. Mijn kleinkinderen…'”

Verdriet

De moeder van Gerard overleed woensdagochtend op 92-jarige leeftijd. Volgens de zanger was het een zachte dood. Wat het verdriet voor hem verzacht, is de gedachte dat zijn moeder er zelf vrede mee had. “Dat helpt ook wel bij het verwerken van het verdriet. Ik klink nu nog heel rustig en het was ook mooi zoals ze ging, maar het besef zal nog wel komen”, denkt de zanger. Tot slot wil hij benadrukken dat ook zijn broer, zus en zwager altijd dag en nacht voor zijn moeder klaar hebben gestaan.

Lees ook: Verdrietig nieuws: moeder Gerard Joling (92) overleden

Bron: Story | Beeld: BrunoPress