Gerard Joling vertelt hoe het nu met hem gaat na verlies moeder

Gerard Joling

De zanger geeft een update

Begin deze maand deelde Gerard Joling op Instagram het verdrietige nieuws dat zijn moeder Janny op 92-jarige leeftijd is overleden. In gesprek met Shownieuws vertelt hij openhartig over het overlijden van zijn moeder en hoe het nu met hem gaat.

Moeilijk

Janny overleed begin januari aan de gevolgen van een dubbele longontsteking. Het overlijden van zijn moeder viel Gerard zwaar en hij heeft er nog altijd moeite mee. “Ik doe mijn best, maar ik vind het nog wel een heel ding”, vertelt Gerard. “Elke keer denk ik: o, ik moet mijn moeder bellen. Maar die is er niet meer. Of dan zie ik bloemen en dan denk ik: o, die neem ik mee voor mijn moeder.”

Uitvaart

De uitvaart was moeilijk, maar wel mooi, vertelt Gerard. Zijn moeder lag opgebaard bij zijn broer. “Ik heb haar daar zelf opgemaakt en haar kapsel gedaan voor de laatste reis. Ik moet zeggen, als je daarmee bezig bent…het hakt er vreselijk in. Maar het is met de familie allemaal zo mooi, intens en dankbaar geweest”, vertelde hij in een eerder interview met De Telegraaf.

Vlog

Gelukkig kon de zanger op veel steun rekenen van vrienden en familie. “Mijn broer en schoonzus, mijn zus en zwager, we hebben elkaar erdoorheen geholpen. En dat hebben alle reacties en blijken van medeleven ook gedaan”, aldus Gerard, die eerder deze maand een vlog maakte van de laatste beelden met zijn moeder.

In een speciale vlog liet Gerard beelden zien van de periode rondom het overlijden van zijn moeder. Het is een emotionele video, met een aantal laatste beelden van zijn moeder. Zo zien we dat hij terugkomt van vakantie, omdat het erg slecht met Janny gaat en dat hij zich ‘tamelijk veel zorgen’ maakt. Beelden vanuit het ziekenhuis, maar ook van de uitvaart en de laatste keer bij het huis van zijn moeder.

Lees ook: Gerard Joling deelt emotionele laatste beelden van afscheid moeder

Bron: Story | Beeld: YouTube, Brunopress