Gerard Joling woedend op RTL Late Night: “Ongeloofelijk, hoe arrogant en kleinzielig”

“Dit is toch allemaal niet te geloven?”

Gerard Joling is woest op RTL Late Night omdat hij naar eigen zeggen geboycot is door het programma. Vrijdagavond nam de entertainer plaats bij Eva Jinek, waar hij wat promotiebeelden wilde laten zien van zijn nieuwe RTL 4-show Geer & Goor Stevig Gebouwd. Dit ging echter niet zonder slag of stoot…

Jinek
Want wat bleek; RTL wilde de promotie van het nieuwe programma van Geer en Goor exclusief in RTL Late Night hebben. “Ik kreeg van RTL geen materiaal mee en kon bij Eva Jinek alleen wat van mijn eigen vlogjes laten zien. De druk bij Tan om te scoren in het nieuwe seizoen is zó hoog, dat ze in de eerste show niemand willen die mensen net al gezien hebben, zeggen ze zelf,” aldus Joling. Omdat Joling vrijdag wel in Jinek verscheen en daar RTL promootte, mocht hij gisteravond niet aanschuiven bij Humberto Tan.

‘Niet te geloven’
Joling is verbijsterd: “Ik ben gewoon afgebeld. Ongelooflijk hoe arrogant en kleinzielig. Dat begon vorige week dus al. Ik zeg altijd: ‘Jongens, donderdag gaan we weer beginnen; hoe meer promotie hoe beter.’ Maar daar dachten ze dus anders over.” Omdat hij zijn nieuwe programma tegen de zin van RTL in aan het promoten was bij Jinek kon hij rekenen op veel kritiek van RTL: “Daar word ik dan over gebeld. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en heb zei ik: ‘Je kunt ook zeggen dat het leuk was bij Jinek. En bedankt voor de reclame die je daar hebt gemaakt, Gerard.’ Ja, dat is toch allemaal niet te geloven?”

‘Joling altijd weer welkom’
Humberto Tan heeft inmiddels bevestigd dat Joling niet welkom was bij hem in het programma: “We hadden afgesproken dat hij bij ons zou zitten met Gordon samen om hun nieuwe programma te promoten. Bij Jinek heeft hij toen al het hele verhaal verteld van Geer & Goor, waardoor het niet zo handig zou zijn als hij twee keer hetzelfde verhaal zou moeten vertellen. Uiteindelijk is Gerard, na overleg met iedereen, afgebeld.” Dat Gerard nooit meer welkom zou zijn bij RTL Late Night is onzin volgens Tan: “Gerard is altijd welkom hoor. Hij mag altijd weer terugkomen, maar dan voor iets anders. Voor een andere keer.”

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mediacourant | Beeld: video still