Oh nee: verdwijnen de Meilandjes van de buis?

stopt chateau meiland

De geruchten dat Chateau Meiland stopt worden steeds hardnekkiger

De familie Meiland is inmiddels een vaste verschijning op onze tv’s. Twee keer per week mogen we meegenieten van alle hysterie rond Martien, de immer nuchtere Erica en het jonge gezinnetje rond dochter Maxime. Maar komt er binnenkort een einde aan het eindeloze wijnen, wijnen, wijnen? Het lijkt er wel op. Privé-baas en familievriend Evert Santegoeds vertelt bij Shownieuws over de geruchten dat Chateau Meiland stopt.

Minder Meiland

Dat de Meilandjes tegenwoordig overal en nergens te zien zijn, weten we allemaal. Zet je tv aan en dikke kans dat je belandt in een aflevering Chateau Meiland, of dat er bij je favoriete talkshow één of meerdere Meilandjes zijn aangeschoven. Martien hintte zelf eind vorige maand al bij RTL Boulevard dat hij er een beetje moe van is. Op de vraag of het ‘even wat minder Meiland wordt’, antwoordde het hoofd van de Meiland-mania: “Nou ja, dat weet ik niet. Maar ik ga in elk geval niet meer 39 uitzendingen maken per jaar. Dat vind ik echt te veel. Too much.”

Chateau-afscheid

En gisteravond kwam Evert Santegoeds dus met opvallend nieuws over de familie. Hij stelt namelijk dat er mogelijk helemáál geen Chateau Meiland meer gaat komen. Wacht, wat? Dat de familie wil minderen begrijpen we maar al te goed, maar helemaal stoppen? Santegoeds legt echter uit dat dit niet direct betekent dat de familie helemaal van de buis verdwijnt. Het zou alleen gaan om het format van de show: “Ik begrijp dat er voor volgend jaar iets heel anders aan zit te komen”, legt hij uit. “Weet je nog de Frogertjes, met Effe geen cent te makken? Dat hebben de Roelvinkjes ook gedaan. En ik heb begrepen dat de Meilandjes dat nu gaan doen, volgend jaar.”

Weer verhuizen

Inmiddels staat er in bijna elk seizoen van Chateau Meiland wel een verhuizing of verbouwing centraal, en in een nieuw jasje zou dat dus ook goed bij de Meilandjes passen, stelt Evert Santegoeds. Veronica Superguide laat bovendien weten dat Santegoeds ook één van de paar gasten was bij Martiens 60e verjaardagsfeest, en dat hij dus ‘dicht op het vuur’ zit. Santegoeds vertelt: “Dus even een ander format en even iets anders tussendoor – en wéér een ander huis. Maar dat gaat hen heel makkelijk af. Ik denk dat het een leuk format kan worden.” Wij wachten geduldig af tot de officiële aankondigingen!

Lees ook: Ex Erica Meiland woest over beschuldigingen viagra: ‘Een mes in mijn rug’

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress