Voorspel het geslacht van je baby aan de hand van deze Chinese kalender

geslacht baby kalender

Klopt de kalender bij jou?

Het is heel spannend voor elke aanstaande ouder: krijg je een jongen of wordt het een meisje? Sommige ouders kunnen die spanning niet aan en willen het graag weten zodra het kan. Anderen houden het liever een verrassing tot aan de bevalling zelf. Ben jij nieuwsgierig wat je gaat krijgen? Deze Chinese kalender voorspelt het geslacht van je baby!

Het klopt vaker wel dan niet!

Chinese kalender

Het principe is simpel: je kijkt naar je eigen leeftijd toen je zwanger werd en in welke maand dit gebeurde. Was je bijvoorbeeld 25 jaar toen je zwanger raakte in de maand mei? Dan krijg jij hoogstwaarschijnlijk een meisje! Kijk snel wat het geslacht van jouw baby gaat worden en leuker nog: laat ons weten of het inderdaad klopt!

Chinese kalender geslacht

Bakerpraatjes

Naast deze kalender zijn er natuurlijk ook nog andere dingetjes, die bepalen of je een jongen of een meisje krijgt. Dit noemen ze bakerpraatjes. We zetten de bekendste praatjes voor je een op een rij:

  • Is jouw buik puntvormig? Grote kans dat je een jongetje krijgt. Is je buik rond, dan krijg je een meisje.
  • Draag jij je kind hoog? Je krijgt een meisje, aldus de bakerpraatjes. Voor een jongetje moet je de baby dan laag dragen.
  • Ben je vaak misselijk in het eerste trimester? Je krijgt een meisje en als je dat niet hebt, dan krijg je een jongetje. Jongetjes gaan vaak gepaard met veel honger.
  • Je zou de baby ook kunnen voorspellen aan de hand van je handen. Als je koude handen hebt, dan krijg je een jongetje en als dit niet verandert, dan krijg je een meisje.
  • Ook je huid zou je wat dingen kunnen vertellen. Als je last krijgt van acne en andere huidproblemen, dan duidt alles op een meisje. Een gave huid betekent vaak een zoon.
  • Dun vlassig haar zou duiden op een meisje, terwijl een volle haardos zou duiden op een jongen.
  • Waar heb je vaker zin in: zout of zoet eten? Bij zoet eten krijg je een meisje en bij zout krijg je een jongen.

Lees ook: Dit is de reden waarom je altijd een babyfoto in je portemonnee moet hebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ouders van Nu | Beeld: pxhere