Gezondheid clown Bassie achteruit: ‘We vragen ons af hoe lang hij dit nog volhoudt’

Het gaat niet goed met de gezondheid van de bekendste clown van Nederland

De gezondheid van Bas van Toor (83), die jarenlang de rol van clown Bassie in Bassie en Adriaan vertolkte, gaat steeds verder achteruit. De kindervriend en tv-persoonlijkheid mag deze week het revalidatiecentrum verlaten waar hij verbleef na een schouderblessure. Zijn dochter laat weten dat hij nu ook alweer kampt met nierstenen.

De familie is bezorgd over zijn gezondheid, zo laat oudste dochter Liesbeth aan De Telegraaf weten.

‘Behoorlijk verzwakt’

Van Toor kwakkelt al jaren met zijn gezondheid. Binnenkort zal hij zich weer moeten melden in het ziekenhuis om nierstenen te laten verwijderen. “Van de schouderbreuk is hij redelijk hersteld, maar we zijn natuurlijk niet blij met de volgende ingreep die in het verschiet ligt. Pa heeft enorm veel pijn en die nierstenen moeten er zo snel mogelijk uit”, legt dochter Liesbeth uit. “Het vervelende is dat mijn vader behoorlijk verzwakt is.”

Nierbekkenontsteking

Bovenop alle ellende kreeg de goedlachse clown ook nog een blaasontsteking, die weer een nierbekkenontsteking veroorzaakte. De familie van Van Toor maakt zich dan ook grote zorgen. “Het houdt maar niet op. We maken ons best wel zorgen en vragen ons af hoe lang hij dit nog volhoudt.” Zelf houdt Van Toor de goede moed er nog altijd in. “Toch blijft hij in alles optimistisch, ook al kan hij zichzelf niet meer alleen redden.”

Lees ook: Dionne Stax neemt zichtbaar geëmotioneerd afscheid van NOS

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons, Richard Broekhuijzen