Houd je aan deze gezondheidstips en je krijgt veel minder snel griep

griep

Wij gaan het voortaan ook doen

De griep heeft jou de afgelopen jaren al een paar keer getroffen, terwijl jouw collega fluitend de griepepidemie doorstaat. De een is nou eenmaal vatbaarder voor een griepje dan een ander, of kun je er zelf ook wat aan doen? We hebben een aantal tips om gezond te blijven voor je op een rijtje gezet. 

Wij knopen het in onze oren.

Blijf bewegen

Volgens dokter en directeur van het Appalachian State University Human Performance Lab is het belangrijk om genoeg te bewegen. “Blijven bewegen is het belangrijkste dat je kunt doen om je jaarlijkse aantal ziektedagen te verminderen”, vertelt David Nieman. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid in topconditie is als je regelmatig beweegt. “Mensen die 30 tot 60 minuten per dag in beweging zijn, hebben 46 procent minder ziektedagen per jaar dan inactieve mensen”, weet David.

Was je handen vaak

Per dag raken we ons gezicht gemiddeld 16 keer aan. Daarom is het zo belangrijk om je handen goed en vaak te wassen. Voor bacterieën is je gezicht immers dé toeganspoort tot je lichaam. Ben je niet in de gelegenheid om je handen met zeep en warm water te wassen? Een handontsmettingsmiddel dat minstens 60 procent alcohol bevat werkt ook.

Eet gevarieerd

Je lichaam krijgt alle voedingsstoffen dat het nodige heeft makkelijker binnen als je gevarieerd eet. Eet veel groentes als spinazie, asperges, bloemkool en champignons om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook kun je er baat bij hebben om probiotica te slikken/ te drinken om je lichaam extra gezonde bacteriën te geven. Volgens de British Journal of Nutrition zijn mensen die probiotica slikken minder snel ziek en herstellen ze ook nog eens sneller van een griepje.

Slaap genoeg

Mensen die een goede gezondheid hebben, slapen volgens het National Sleep Foundation meer uur per nacht dan anderen. Je hebt een beter immuunsysteem als je een goede nachtrust hebt gehad. Uit onderzoek blijkt dat personen die minder dan 6 uur per nacht op één oor liggen, vier keer meer risico lopen om ziek te worden. Op tijd naar bed dus vanavond!

Ontstress

Helaas heeft iedereen weleens stress, belangrijk is dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Zorg dat je een manier vindt om tot rust te komen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig mediteren en ademhalingsoefeningen doen, minder vaak ziek zijn. Daarnaast zijn hun symptomen minder erg als ze wel ziek zijn.

Wat is jouw ultieme tip om de griep niet te vatten? Deel ze in de reacties op Facebook!

Lees ook: Lukt het je niet om af te vallen? Het kan hierdoor komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pixabay