Giel Beelen annuleert theatertour vanwege coronabewijs

Giel Beelen

De radio-dj ‘wil niemand uitsluiten’

Giel Beelen heeft zijn theatertour KUKURU voorlopig gecanceld. Dit heeft alles te maken met de invoering van het corona toegangsbewijs, dat vanaf 25 september onder meer bij theaters verplicht is. Bezoekers moeten met een QR-code kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn, hersteld van corona of een negatieve test die niet ouder is dan 24 uur. 

Verbinding

De theatershow KUKURU komt voort uit de gelijknamige podcast van Giel Beelen, waarin zelfontwikkeling en spiritualiteit centraal staan. Het kernwoord daarin is ‘verbinding’, en daar past een toegangsbewijs niet bij volgens de dj. “Verbinding met jezelf begint met balans en verbroedering in jouw wereld, met elk mens en op elke plek. Ik geloof dat iedereen daar recht op heeft. Dat betekent dat ik niemand wil uitsluiten. Ook niet als er tijdelijke beperkingen zijn die langer duren dan gepland.”

Tour gecanceld

“Daarom heb ik na lang wikken en wegen besloten om vanwege het huidige beleid de theatertour voor nu te cancelen”, aldus Beelen. Mensen die al een ticket hebben gekocht voor zijn theatershow, krijgen hun geld terug. De voorstellingen zouden van start gaan in Haarlem en daarna langs Den Haag, Eindhoven, Groningen en Utrecht gaan. Het is nog onduidelijk of de tour wordt hervat als de regels rondom het coronabewijs worden versoepeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giel Beelen (@giels)

Lees ook: Persconferentie: deze versoepelingen gaan vanaf 25 september in

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress