Giel Beelen in 2023 niet meer op de radio: ‘Ik stop ermee’

Giel Beelen

‘Voor het eerst in 25 jaar geen radio maken’

Volgend jaar zal Giel Beelen voor het eerst in 25 jaar niet op de radio te horen zijn. De radiomaker stopt namelijk een jaartje met radio maken om de wereld rond te reizen. Dat nieuws maakte de dj vandaag zelf bekend op Instagram. 

Wereld rondreizen

“IK STOP ERMEE”, begint Giel Beelen zijn bericht op Instagram. “Samen met mijn grote liefde Floor ga ik in 2023 de wereld rondreizen en helemaal in het nu leven. Ontzettend spannend en we hebben er onwijs veel zin in!” deelt de radio-dj. Giel legt ook uit waar deze keuze vandaan komt. “Ik heb het er in mijn podcast KUKURU vaak over; Wie ben je in essentie? Wie ben je zonder je werk, of zelfs zonder je naam? Wie ben ik zonder het mannetje van de radio te zijn?” Daar wil de radiomaker tijdens deze reis achter komen. “Voor het eerst in 25 jaar geen radio maken. ?”

Toekomstplannen

Beelen had nog een contract bij NPO Radio 2 dat tot 2023 door zou gaan, maar dit heeft hij in overleg kunnen vervroegen. Dat betekent dat hij tot het einde van dit jaar nog op de radio te horen is, en daarna even niet. Maar er is ook goed nieuws voor zijn fans, want de radio-dj laat weten dat hij toekomstplannen heeft bij de omroep. “Ik dank BNNVARA en de NPO dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven dat we in de toekomst vast nog mooie dingen gaan maken… Maar volgend jaar dus ff niet. ?”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel Beelen (@giels)

Nieuws vertellen

Het nieuws is nu out in the open, maar om het aan zijn team te vertellen vond Giel wel een dingetje. “Het was het meest lastig om dit nieuws aan mijn directe radioteam te vertellen, maar gelukkig kennen ze mij”, aldus Beelen.

“Hoe volgend jaar er uit gaat zien weten we nog niet. We laten ons inspireren, meevoeren en raken. We gaan het leven ervaren en nemen je mee”, besluit Giel tot slot.

Lees ook: Nick en Simon stoppen definitief als duo

Bron: Instagram @giels | Beeld: Brunopress