‘Girl Power’ twintig jaar later en ondertussen razend populair! Duim omhoog voor vrouwen!


Ze gaan viraal met hun video, waanzinnig!

Meisjes en vrouwen zijn vrijwel overal in de wereld slechter af dan jongens en mannen. Langzamerhand komt hier verandering in, maar in bepaalde landen is het nog steeds erg belangrijk om op te komen voor de rechten van de vrouw. De strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen is namelijk niet in elk land aan de winnende hand.

Met het motto ‘vrouwen zijn gelijk aan mannen’ is het liedje ‘Wannabe’ van de Spice Girls inmiddels gecovered door vrouwen uit de hele wereld. Het filmpje is hartstikke leuk geworden! In het filmpje worden alle vrouwen opgeroepen om hun stem te laten horen. Het filmpje wordt in september door ‘Globals Goals’ aangeboden aan de Verenigde Naties. Wat is jouw wens voor alle vrouwen in de wereld? Deel je wens met de hashtag #WhatIReallyReallyWant. Victoria Beckham, ook wel Posh Spice, deelde de video met alle trots op haar Facebookpagina met de tekst: 20 years on – Girl Power being used to empower a new generation. I’m so proud of The Global Goals. #WhatIReallyReallywant.

Ook wij zijn trots op hun, met de video wordt er aandacht gevraagd voor vrouwenrechten. En ook al is het een feit dat er een afname is van de hogere status van jongens en mannen ten opzichte van vrouwen, niet in alle landen is hier sprake van. Wij grijpen onze kans om wat te betekenen voor alle vrouwen met Girl Power!