Glennis Grace haalt uit naar Marga Bult vanwege Zwarte Pieten-discussie

De discussie tussen de twee over de zwarte pieten loopt hoog op

Op Facebook deelde Marga Bult (63) afgelopen week haar mening over de Zwarte Pieten-discussie. Zangeres Glennis Grace (41) is het absoluut niet eens met de mening van de voormalig Babe-zangeres en geeft dan ook een pittige tegenreactie.

Marga wil de ‘Hollandse tradities in stand houden’ en noemt de gehele Zwarte Pieten-discussie ‘een hoop gezeik’.

Marga Bult

“We zijn inmiddels drie jaar verder mensen (…) Protesten, ’n hoop gezeik, vette discussies en dito onrust, rondom de enorm aangedikte #ZwartePieten discussie!”, schrijft Marga in haar Facebookbericht. De zangeres steekt haar mening niet onder stoelen of banken. “Ben ik dan ouderwets, zie ik het niet goed? Waarom problemen maken die in mijn ogen te ver gezocht zijn? Ik wil heel simpel, dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan, het hoort bij onze Oer-Hollandse cultuur, met ‘Zwarte Pieten’!!”

 

Glennis Grace

Het bericht van Marga bereikte ook de Nederlandse zangeres Glennis Grace. Ook zij klom in de pen om een tegenreactie te geven.”Jullie kennen de feiten, maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je onwetend wilt blijven. Of wordt het misschien dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaat tonen?”, schrijft Glennis onder een gedeelde foto op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Als je nog niet snapt na zoveel uitleg waar het hier om gaat ga je het nooit snappen en blijf je in mijn ogen erg onwetend en niet in staat om met verandering te dealen jammer genoeg. Jammer, want ik ken je als een wijze slimme vrouw. Tradities? Come on now! Waarom loopt heel Nl dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wilt houden of lopen ze nooit meer op klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is!! Net zoals ZWARTE PIET!!!! Jullie kennen de feiten maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je onwetend wilt blijven. Of word het miss dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaan tonen? Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet. Even voor de duidelijkheid. Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel HAAT naar boven van veel mede Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten. Gelukkig is het tij aan het keren en hoewel er nog veel werk aan de winkel is, zie ik gelukkig wel verandering en zelfs bij mensen die bvb een paar jaar geleden nog precies dezelfde gedachten en emoties hadden zoals iedereen hier. Ik wens jullie allemaal liefde toe?? Dit is een reactie die ik gaf onder een bericht van Marga Bult omtrent de zwarte pieten discussie. Ik zal hiermee wel weer veel haat krijgen en mensen die me gaan ontvolgen. But see if I care??? Reageer aub! maakt niet uit of je het eens of oneens bent. Reageer wel met respect en miss wel een beetje met inleven in een ander. Een andere mening hebben is niet erg, mits het met RESPECT is naar een ander. Liefs Glennis ?

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace) op

‘Een excuus om te haten’

In hetzelfde bericht richt Glennis zich ook persoonlijk op Marga. “Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet. Even voor de duidelijkheid: ik geeft hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel haat naar boven van veel mede-Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt, omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten.” Marga heeft zelf nog niet gereageerd op het bericht van Glennis.

Lees ook: André Hazes over Monique: ‘Al zijn we uit elkaar, we houden veel van elkaar en dat zal zo blijven’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostills YouTube