Glennis Grace openhartig over America’s Got Talent-deelname


Glennis Grace vindt dat er een verkeerd beeld van haar is neergezet

Afgelopen zomer hebben we vol smart meegeleefd met het America’s Got Talent-avontuur van Glennis Grace. De Nederlandse zangeres schopte het zelfs tot de finale, maar won helaas niet. Later verbrak haar Amerikaanse manager haar contract omdat het conflicteerde met haar contract in Nederland. Bij Pauw blikt ze terug op het haar missie om in Amerika door te breken.

In Amerika draait het meer om je verhaal dan je talent, zo blijkt maar weer.

America’s Got Talent

Glennis Grace vertelt bij Pauw openhartig over haar deelname aan America’s Got Talent. De 40-jarige zangeres deed mee in de hoop door te breken in Amerika. Een video waarin Glennis een cover van Whitney Houston zong ging namelijk al in 2017 viral in de Verenigde Staten. Ze tekende een contract met een Amerikaans management die haar bij America’s Got Talent binnen wist te krijgen.

Verhaal

Al snel werd het Glennis duidelijk dat het in Amerika één grote poppenkast is. De producers van de show zetten haar neer als een “eenzame, hardwerkende moeder”. Glennis zit al heel wat jaren in het vak en heeft in Nederland een grote carrière op haar naam staan. Ze is inderdaad moeder van een 12-jarig zoontje, maar heeft op dit moment een nieuwe vriend en is zeker niet eenzaam. “Ze hebben het allemaal wel een beetje aangedikt. Ik denk dat het verhaal belangrijker was dan wat je daar aan het neerzetten was,” vertelt Glennis aan Jeroen Pauw.

Vreemde zaken

Hoewel Glennis aangaf dat ze niet goed werd neergezet, creëerden de producers toch hun eigen verhaal. Daarnaast liet Glennis’ Amerikaanse management niets meer van zich horen en verbraken ze zomaar het contact. “Ik hoorde bijna niets meer van ze. Ze deden niet veel. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waar ik mee te maken heb gehad. Achteraf klopte er eigenlijk helemaal niets van,” zegt Glennis daarover.

Lubach

Arjen Lubach maakte al een parodie op America’s Got Talent, waarin hij de draak stak met het verhaal dat daar werd neergezet. Veel mensen waren bang dat het filmpje Glennis haar kans om te winnen zou verpesten. Gelukkig kon Glennis er wel om lachen, want in de laatste uitzending van Zondag met Lubach gaf Glennis een verrassingsoptreden.

Bekijk het fragment van Pauw hier:

Lees ook: Boer zoekt Vrouw-avontuur nog niet afgelopen voor Jaap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beaumonde | Beeld: Videostill