Goed nieuws! Vanaf déze datum is Ruud de Wild weer op de radio

ruud de wild

De dj liet in maart weten te lijden aan darmkanker

Ongeveer een half jaar geleden kwam Ruud de Wild met schokkend nieuws. Hij leed aan darmkanker, en zou daarom zijn baan als radio-dj tijdelijk neerleggen. De weg is loodzwaar geweest, maar nu is hij kankervrij en klaar om z’n geliefde baan weer op te pakken.

Terug op de radio

Eerder deze maand was Ruud de Wild al even terug in de vertrouwde Radio 2-studio. “Ik heb heel lang gedacht dat ik dood kan gaan”, vertelde hij openhartig aan collega Gijs Staverman. “Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt.” Het had ook heel anders kunnen lopen, legde hij toen uit. “Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld”, aldus Ruud.

Ingrijpende operaties

In april kreeg de dj al te horen kankervrij te zijn, maar uiteindelijk moest de dj toch opnieuw onder het mes. Begin deze maand liet zijn vriendin Olcay Gulsen vervolgens via Instagram horen dat hij nu toch echt volledig kankervrij was. “Het gaat heel goed met hem”, schreef ze enkele weken geleden. “Als dat zo blijft, mag hij vrijdag naar huis. De operatie is goed gegaan en zijn herstel lijkt heel voorspoedig te verlopen.”

Terugkeer

En nu Ruud genoeg hersteld is, kijkt hij er naar uit om zijn werk weer op te pakken. Radio 2 liet vandaag weten dat de dj vanaf maandag 4 oktober weer te horen zal zijn. Hij pakt dan weer zijn KRO-NCRV-programma De Wild in de Middag op. Sinds maart werd hij vervangen door collega Eddy Keur. “Ik voel me beter dan ooit”, laat de dj weten. “Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken.” Wij kijken er in elk geval naar uit!

Lees ook: Nicolette Kluijver over gezondheid: ‘Soms ben ik bang dat de kanker terugkomt’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress