Goed nieuws voor spastische Thijs: hij heeft een vakantiemaatje gevonden!

Thijs Dewi

Nu kan Thijs ook eindelijk op vakantie

De 28-jarige Thijs was al heel lang op zoek naar iemand met wie hij samen op vakantie kon gaan. Thijs is namelijk spastisch en heeft bij sommige dingen hulp nodig. Het waren de kleine dingen zoals een shirt dichtknopen en een arm geven bij het lopen.

Gelukkig is het Thijs eindelijk gelukt. Dankzij grootschalige media-aandacht meldden zich 408 mensen om met hem op vakantie te gaan. Uiteindelijk bleven hiervan drie serieuze kandidaten over. De 21-jarige Demi sprong daar voor hem wel uit. “Demi houdt van een feestje en wil mij graag helpen met de dingen waar ik ondersteuning bij nodig heb”, vertelt Thijs tegen Linda Nieuws.

We appen dagelijks
Op 6 juli ontmoetten de twee elkaar voor het eerst toen Demi van Groningen naar Nijmegen reisde om hem te zien. “Op het station kwam hij me ophalen op zijn fiets. Het was direct heel leuk tussen ons. Thuis bekeken we op zijn laptop filmpjes van Chersonissos. Ik had er meteen zo’n goed gevoel bij. Sindsdien appen we dagelijks met elkaar, over van alles: van de Nijmeegse Vierdaagse tot de voorbereidingen op onze vakantie,” vertelt Demi.

Op 30 juli gaan de twee naar Chersonissos en dat is tevens de tweede keer dat de twee bij elkaar zijn. Op de vraag of er meer uit de zoektocht is gekomen antwoord Thijs dat hij dat nog niet weet. “Ik heb me voornamelijk op de vakantie gericht. Wie weet na de vakantie met Demi, ik sta voor alles open.”

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Demi en Thijs