Zo scoor je goedkope – of zelfs gratis – Sinterklaascadeaus!

December is nu eenmaal een dure maand

Schoencadeautjes, cadeaus voor op pakjesavond, presentjes onder de kerstboom. Hartstikke leuk, die feestdagen, maar duur zijn ze wel! Gelukkig bestaan er manieren om leuke Sinterklaascadeaus voor kinderen aan te schaffen, zonder dat je er twee maandsalarissen tegenaan hoeft te gooien.

Zo houd je de kosten binnen de perken.

Speelgoed

Hoe je goedkoop speelgoed op de kop kunt tikken? Door speelgoedruilmarkten te bezoeken. Op minimaal 123 plekken in Nederland vind je dit jaar zulke ruilbeurzen. Je kunt hier je speelgoed inleveren, mits het compleet en in goede staat is. “Daar wordt streng op toegezien”, vertelt initiatiefnemer Elif Algu van Recycle Sint aan RTL Nieuws.

Puntensysteem

Al het ingeleverde speelgoed wordt op waarde geschat op basis van wat het nieuw waard geweest zou zijn. Alles tussen de nul en tien euro levert je één punt op, alles tussen de tien en twintig euro twee punten en ga zo maar door. Met deze punten kun je vervolgens speelgoed aanschaffen op de beurs. Wanneer je zelf niets inlevert, maar wel de ruilbeurs op wil, kun je punten kopen. Al het geld en het speelgoed dat over is, gaat naar een goed doel.

Plastic

Het bezoeken van zo’n ruilbeurs is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Algu vertelt: “Er wordt heel veel loos speelgoed gekocht, waar veel plastic in zit. Een kind speelt er maar heel even mee en vervolgens belandt het op de vuilnisbelt. Dankzij de speelgoedruilbeurs kun je toch een bijdrage leveren aan het milieu.”

Budget

Ga je niet naar een ruilmarkt, maar koop je je cadeaus in de winkel? Dan is het belangrijk om van tevoren een budget af te spreken, raadt Michelle van der Wal van het Geldloket aan. Ook financieel plannen kan volgens haar veel schelen. “Het is nu al november, maar ik raad aan om het hele jaar door al cadeautjes te kopen. Dan verdeel je de kosten over het hele jaar, in plaats van het in één keer te moeten missen. Als je vóór het Sinterklaasfeest koopt, betaal je de hoofdprijs.”

Lees ook: Twitteraars raken niet uitgepraat over Sunil in De Sleutel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: RTL Nieuws |Beeld: Videostill