Dat is even kijken: deze Golden Retriever heeft een heel bijzondere kleur

De pup heeft een heel toepasselijke naam gekregen

Dat moet even vreemd geweest zijn voor het Schotse baasje van deze Golden Retriever. De hond beviel van 9 puppy’s, maar een van haar welpjes had een wel heel bijzondere kleur. De pup was namelijk knalgroen!

Een bizar verschijnsel, maar gelukkig voor moederhond en baasje niet schadelijk. De vreemde kleur van het hondje heeft de pup namelijk te danken aan het zogenoemde ‘galpigment’ dat in de placenta bij honden voorkomt. Wanneer een ongeboren pup in contact komt met het vruchtwater van de moederhond, kan dit pigment een kleurtje achterlaten bij het ongeboren diertje. Dat is in dit geval dus ook gebeurd en is superzeldzaam! Er zijn pas drie andere gevallen bekend van groene puppy’s.

Bevalling
De bevalling verliep niet helemaal van het leien dakje. De moeder had moeite met het ter wereld brengen van de hondjes en de eerste pup zat vast. “Mijn dochter en ik hebben hem toen bevrijd”, laat het baasje, Louise Sutherland, weten aan Mirror. Het was even aanpoten, maar daarna werden de puppy’s een voor een geboren. Maar het was voor iedereen een verrassing toen er een groene pup tussen bleek te zitten. “We konden het niet geloven.”

Kleur
Het bleek echter om een tijdelijk kleurtje te gaan. “We hebben het na de bevallig opgezocht en het bleek met de placenta te maken te hebben. De kleur is inmiddels wat weggevaagd en zal binnenkort helemaal verdwijnen.” Het kleintje heeft inmiddels een een toepasselijke naam gekregen. De kleine Golden Retriever gaat als ‘Forest’ door het leven.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: MirrorBeeld: Pixabay