Google Maps lanceert superhandige nieuwe ‘Live View’-functie

Dankzij deze handige functie van Google Maps verdwaal je nooit meer

Je kent het wel: je bevindt je in een vreemde omgeving en hebt geen idee welke kant je op moet. De enige die je uit de brand kan helpen is –natuurlijk–Google Maps. Dankzij deze handige app weten we al snel welke kant we uit moeten. Toch is ook de getekende versie van de route niet altijd even duidelijk. ‘Moet je nu hier rechts of de volgende pas?’ Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd dankzij de nieuwe ‘Live View’-functie.

De Live View-functie helpt je om nóg beter je weg te kunnen vinden.

Google Maps Live View

Google heeft begin deze maand een nieuwe functie geïntroduceerd, namelijk de Google Maps Live View-functie. Met deze nieuwe functie is het nu mogelijk om met de camera van je telefoon te zien welke kant je op moet. Als je het ons vraagt een stuk makkelijker dan via de getekende versie uitpuzzelen waar je langs moet! De Live View scant met je eigen camera de omgeving en als Google de omgeving herkent, stuurt de app automatisch de juiste route door in het scherm.

Werking nieuwe functie

De nieuwe functie kan ingeschakeld worden door een wandelroute op te zoeken en op ‘Live View’ of ‘Live Weergave’ te klikken. In vrijwel elke wandelstraat die op Google Street View te zien is, zou deze functie moeten werken. In de grote winkelstraten kun je de Live View al gebruiken. Helaas werkt het nog niet overal en zal de functie bij bijvoorbeeld autowegen nog niet werken. Google Maps heeft de functie beschikbaar gemaakt voor alle iPhones vanaf de 6s en de iPad Pro’s, iPad 9.7-inch en de iPads die nieuwer zijn dan dit model. Nieuwsgierig? Probeer de nieuwe functie dan direct even uit in Google Maps!

Lees ook: Breaking: Utopia stopt in december definitief

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: iCulture | Beeld: Pexels