Gordon biedt excuses aan over ‘grap’ Meisje van Nulde: “Het was een fout van RTL”

nulde

“Ik heb nooit de bedoeling gehad om hiermee te kwetsen”

“Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde zie ik,” grapte Gordon in de laatste aflevering van het programma Geer & Goor: Zoeken een hobby. De opmerking, die als grap was bedoeld, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo ook bij Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena Rikkers. 

‘Walgelijk’
Martin, de vader van het Meisje van Nulde, vond het volgens zijn advocaat ‘walgelijk dat er grappen worden gemaakt over zijn vermoorde dochter.’ Gordon heeft nu ook ingezien dat de grap ongepast en onsmakelijk was en biedt hiervoor zijn excuses aan. “Afgelopen vrijdag werd door een fout bij RTL een fragment uitgezonden waarin ik een ‘grap’ maakte over het ‘meisje van Nulde’ doelend op het kleien masker wat destijds werd gemaakt. Ik heb nooit geweten hoe deze zaak is afgelopen en was in de veronderstelling dat die was gemaakt om te helpen het meisje te vinden zonder succes.”

Excuus
“Vorig jaar hadden we het er dan ook gelijk uitgehaald toen bleek hoe gevoelig de zaak lag en hoe gruwelijk dit arme kind aan haar einde is gekomen. Ik heb nooit de bedoeling gehad om hiermee te kwetsen en had zeker twee keer nagedacht om zoiets te zeggen. Ik heb inmiddels mijn excuus aangeboden aan de familie en heb contact met de vader en hem en zijn dochter uitgenodigd voor een gesprek en een luisterend oor. Ik kan dit niet mee terugdraaien maar hoop dat de rust wederkeert voor de familie en hiermee de zaak weer wordt afgesloten. Ik en mijn grote bek ook, soms heel leuk (denk ik) en zo nu en dan heel ondoordacht. Mijn gedachten en hart gaan uit naar alle nabestaanden van de arme Rowena en voor mij heeft het meisje van Nulde voor altijd een plek in mijn hart. Gordon.”

Rowena Rikkers
Het rompje van Rowena Rikkers werd op 27 augustus bij strand Nolde gevonden. Enkele dagen daarna werd haar hoofdje bij Hoek van Holland aangetroffen. In oktober 2001 werd er ook nog een handje van haar gevonden. Uiteindelijk kon het sterk ontbonden lichaampje geïdentificeerd worden als de vierjarige Rowena Rikkers uit Dordrecht, die al enkele maanden vermist was. Het meisje was door Mike J., de toenmalige vriend van haar moeder Wanda Rikkers, zo erg mishandeld dat ze kwam te overlijden. Mike J. gooide het lijkje van het meisje onder andere in het Veluwemeer. Hij is in 2003 veroordeeld voor doodslag, de moeder is veroordeeld tot acht jaar cel voor haar passieve rol; zij heeft niet ingegrepen en ook geen melding gemaakt van de vermissing van haar dochter.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Facebook | Beeld: archief