Gordon in huis beroofd en bedreigd: ‘Ik dacht dat ik zou worden vermoord’

De 52-jarige zanger en presentator werd vastgebonden en kreeg een mes op zijn keel

Gordon heeft een verschrikkelijk eng weekend achter de rug. De 52-jarige zanger en presentator is zaterdag in zijn eigen appartement in Amsterdam-Zuid beroofd en ernstig mishandeld. 

‘Ik dacht dat ik zou worden vermoord’

Dat meldt Gordon aan De Telegraaf. Hij zat gewoon thuis in zijn appartement in Zuid, toen hij werd vastgebonden. Hij kreeg een mes op zijn keel en werd met de dood bedreigd. “Ik dacht dat ik zou worden vermoord”, vertelt de geschrokken zanger en presentator.

Dure sieraden

Naast de mishandeling en doodsbedreiging werd Gordon ook nog een aantal kostbare dingen afhandig gemaakt. Zo zijn de pinpas en creditcards van de zanger gestolen. Ook zijn enkele dure sieraden, waaronder een Rolex-horloge, meegenomen. De goedkoopste Rolex gaat voor zo’n vijfduizend euro over de toonbank.

Nachtmerrie

Toen de daders waren vertrokken, wist de presentator zichzelf gelukkig te bevrijden. Gordon rende in paniek de straat op om alarm te slaan. “Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen”, vertelt Gordon aangeslagen. “Wie doet iemand zoiets aan?”

Daders

Om hoeveel materiële schade het gaat, is nog niet bekend. Ook is nog niet naar buiten gebracht om hoeveel daders het gaat.

UPDATE: Reactie Gordon

Inmiddels heeft Gordon op zijn Instagram laten weten hoe het met hem gaat. In een emotioneel bericht laat hij weten voor het eerst in zijn leven geen woorden te hebben. Hij lijkt flink aangedaan door de beroving en mishandeling. Zo schrijft hij bij de Instagramfoto: “Voor ‘t eerst in mijn leven geen woorden, al dagen huil ik en denk ik waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen. Ik ben voorlopig even offline.” Hij kan op de steun rekenen van zijn volgers. Zo laten Kjeld Nuis, Orgel Joke en Estelle Cruijff al hun steunbetuigingen achter in de reacties.

Lees ook: Gordon heeft corona: opnames 100 Jaar Jong stilgelegd

Bron: De Telegraaf | Beeld: Brunopress – credit: Patrick van Emst