Gordon vertelt in Jinek over misbruik in zijn jeugd: “Ik heb diegene vergeven”

Ook doet Gordon een bijzondere onthulling over John Ewbank

Gordon, die de afgelopen tijd vaak in het nieuws kwam door zijn liefdesleven en zijn autobiografie die vanaf woensdag 28 februari in de winkels ligt, was maandagavond te gast in talkshow Jinek waar hij alvast wat opzienbarende onthullingen deed. 

Zo vertelt hij in zijn nieuwe autobiografie dat hij als kind is misbruikt.

Misbruik

In de talkshow vertelt Gordon aan Jinek dat hij als kind door ‘meerdere personen’ is misbruikt. Ook heeft Gordon het vermoeden dat ook zijn broers en zussen hier niet aan kunnen hebben ontsnappen. Vertellen wie het destijds hebben gedaan, dat liever niet: “Dat doe je niet. Dat zijn grenzen die je stelt voor jezelf, tot waar wil je je privéleven afschermen.” Ook wil hij de personen in kwestie niet beschadigen: “Het is een weg die ik besloten heb te nemen, ik heb het geaccepteerd. Dat is voor mij de allerbelangrijkste stap: ik heb die mensen of diegene vergeven. Het heeft geen toegevoegde waarde om dat nu te onthulling.”

Ouders

Ook stipt Jinek de relatie met zijn ouders aan, die ze ‘schizofreen’ noemt: “Aan de ene kant veel liefde en warmte, maar aan de andere kant zeiden je ouders gruwelijke dingen.” Hierbij doelt ze op het feit dat Gordon zijn moeder zou hebben gezegd dat ze ‘liever een kussen op zijn gezicht had geduwd als baby als ze had geweten dat hij homo was.” Op zijn achttiende vluchtte Gordon dan ook uit huis, waarna hij een zelfmoordpoging deed en gevonden werd door zijn broer. Toch is de relatie daarna volledig hersteld, wat volgens de voormalig zanger een proces is geweest.

John Ewbank

Ook opmerkelijk vindt Jinek het dat hij niet alleen dingen over zichzelf, maar ook over anderen onthult in het boek. Zo vertelt hij over John Ewbank, die destijds het nummer Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn schreef, dat ze samen op de bank hebben gezeten, erotische filmpjes hebben gekeken en hierbij zichzelf hebben bevredigd. Volgens Gordon een redelijk normale situatie -‘dat doen zoveel jongens’-, maar volgens Jinek toch echt wel een beetje vreemd: “Die zal niet blij zijn als-ie dit leest,” merkt ze op. Vanaf woensdag ligt de spraakmakende autobiografie in de winkels.

Lees ook: Betrapt! Gordon geeft toe: ‘De gespierde torso-foto is gephotoshopt’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jinek | Beeld: videostill Jinek