Gordon ontslagen uit verslavingskliniek: ‘Moeilijkste reis komt nu’

De zanger heeft een maand in de kliniek doorgebracht

Gordon heeft de verslavingskliniek verlaten. Dat meldt hij in een uitgebreid bericht op zijn Facebookpagina. Na een maand in de kliniek te hebben doorgebracht, mag de zanger eindelijk naar huis. Het afkicktraject viel hem zwaar, zo bekent hij. ”Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst.”

De zanger beseft maar al te goed dat zijn strijd nu pas écht begint.

‘I did it!’

Halverwege juli verraste Gordon vriend en vijand met het nieuws dat hij zichzelf had laten opnemen in een afkickkliniek. De presentator biechtte eerder in zijn biografie al op dat hij met enige regelmaat cocaïne gebruikte. Voor Gordon was dit ”een heftige, maar de enige juiste beslissing”. Nu het hem gelukt is, is hij maar wát trots op zichzelf. ”Lieve mensen, I did it! Een maand lang in rehab om mijn verslavingen te overwinnen en ik mag morgen naar huis!”, schrijft Gordon in het bericht.

Zware tijd

Gordon houdt er rekening mee dat de komende periode zwaar gaat worden. ”De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrijelijk te verkrijgen zijn. Voor mij was de maat vol, maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap, én die heb ik gezet”, schrijft hij. In de tijd dat Gordon in de kliniek zat, kwam hij zichzelf vaak tegen. ”Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst, want dat belooft dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen, maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken. Wat heb ik veel geleerd hier, maar vooral om weer van mezelf te houden want dat deed ik al jaren niet meer.”

Een jaar

De presentator kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn tijd in de kliniek. Maar voorlopig verschijnt hij nog niet in talkshows om over zijn afkicktraject te vertellen. ”Na een jaar heb ik pas recht van spreken en dan hoop ik het nieuws te verspreiden van een leven zónder invloed in plaats van ónder invloed. Wekenlange intensieve therapieën en gesprekken hebben zijn vruchten afgeworpen, maar ook de mindset naar een andere gezonde levensstijl doen mij meer dan goed. Ik viel als bonus ook nog even zes kilo af in een maand en mijn diabetes type 2 is zo goed als weg!”

Liefde

In het bericht op Facebook bedankt Gordon iedereen die hem heeft gesteund. ”Dat heeft me ook zo sterk gemaakt, onwijs lief en bedankt! Mijn leven heeft een andere weg gekregen en die kans pak ik met beide handen aan.” Nu hij aan zichzelf heeft gewerkt, denkt de entertainer zelfs weer aan de liefde. ”Misschien komt die liefde nu dan eindelijk echt op mijn pad! Een van de mooiste zinnen die ik meekreeg van een van de specialisten hier is: ‘It takes a hell of a lot of courage to live, not to end it!”’

Lees ook: Gerard Joling opgepakt in Thailand vanwege e-sigaret

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill