Gordon openhartig over drank- en drugsgebruik: ‘Drink weleens een wijntje’

De zanger zegt vanaf 1 januari weer clean te zijn

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Gordon naar Zuid-Afrika vloog om zich te laten opnemen in een afkickkliniek vanwege zijn drank- en drugsverslaving. Tijdens de lockdown kreeg de zanger een flinke terugval, maar hij zegt vanaf 1 januari weer helemaal clean te zijn. Althans, helemaal? In de podcast De GorDonDiablo Show maakte Gordon bekend dat hij af en toe nog wel geniet van een wijntje. 

Geruchten

Afgelopen tijd klonken er geruchten dat de 52-jarige zanger weer aan de drugs zat, ook uit de hoek van zijn collega Gerard Joling. “Als je elke dag moet strijden om clean te blijven, is dat best wel heel heftig”, reageert Gordon in zijn podcast. “Moet ik me dan bewijzen? Moet ik een drugstest doen? Je werkt twintig jaar met iemand. Als jullie het zeggen (zegt hij verwijzend naar gesprekspartners Dennis Schouten en Don Diablo, red.), maakt het mij niet uit. Maar dit is iemand die heel dichtbij me staat.”

Nuchter, maar met een wijntje

Dat Gordon kampt met een drank- en drugsverslaving, daar doet hij niet geheimzinnig over. “Ik heb een drugs- en drankprobleem”, vertelt hij openhartig. “Daar heb ik ook hulp voor gehad.” Vervolgens vertelt de zanger dat hij vanaf 1 januari dit jaar weer helemaal clean is. Als gast Dennis Schouten hem vraagt of hij dan ook geen drank meer neemt, heeft Gordon wat op te biechten: “Nou… een wijntje, wijntje, wijntje, ja.” Vervolgens verduidelijkt hij wat hij onder ‘clean’ verstaat. “Clean, dan heb ik het meer over drugs, hè.”

Terugval tijdens lockdown

Makkelijk is het niet om nuchter te blijven, zeker niet in deze coronaperiode. Tijdens de lockdown in 2020 kreeg Gordon dan ook een flinke terugval. Vanwege corona en zijn stilgevallen bedrijven, en daarbovenop zijn therapie die door de lockdown niet meer door kon gaan, kon de zanger de verleiding niet meer weerstaan. Hij belde zijn dealer op en ging op zoek naar drank. Hij brak tientallen KLM-huisjes gevuld met jenever en verloor zichzelf vier dagen volledig in zijn verslaving, vertelde hij eerder aan Shownieuws.

Lees ook: Gordon wil anonieme trollen op social media aanpakken: ‘De maat is vol’

Bron: RTL Boulevard, AD | Beeld: BrunoPress